Nytt möte om evakuering av Ekedalsskolan

Ekedalsskolans elerv evakueras.
Ekedalsskolans elever evakueras under renoveringen.
Alliansens nya beslut om att evakuera eleverna under renoveringen av Ekedalsskolan upprör. På torsdag håller kommunen möte för föräldrarna.

Den 1 februari klockan 18 hålls mötet där Värmdö kommun ger information om den kommande renoveringen av Farstavikens skola/Ekedal och dess evakuering.

Evakueringen har kritiserats, bland annat av Miljöpartiet, som menar att det inte stämmer med det som partierna gemensamt har kommit överens om.

– Vi är upprörda och förvånade över att den information som nu går ut till föräldrarna inte stämmer överens med det beslut som vi har fattat, säger Filip Joelsson, språkrör för Miljöpartiet i Värmdö.

I oktober 2017 beslutades, efter många turer, att Ekedalskolan ska bevaras på plats och renoveras etappvis. Det var förslaget som flest föräldrar förespråkat i den enkätundersökning som Alliansen lät utföra.

Evakuering ska förkorta byggtiden

Enligt Värmdö kommuns utredning är dock en total evakuering det bästa alternativet, som skulle betyda en bra arbetsmiljö för medarbetarna och förkorta byggprocessen med cirka ett år.

Inför ombyggnationen av skolan flyttas elever i årskurs F-3 till en paviljongskola vid Lugnets förskola i Munkmora. Elever i årskurs 4-5 flyttas till Farstavikens skola/Kvarnberget.

Mötet äger rum i matsalen på Farstavikens skola/Ekedal. På plats mötet kommer representanter från skolledningen, utbildningsverksamheten och fastighetsenheten vara för att kunna svara på frågor.