ANNONS

Möte om modulbostäderna i Brantbrink

I kväll, torsdag, anordnar Botkyrka kommun ett öppet informationsmöte om modulbostäderna i Brantbrink i Tullinge.
ANNONS

Mötet i Falkbergsskolans aula handlar om de planerade modulbostäderna i Tullinge. Här kommer runt 40 nyanlända personer att bo, intill Brantbrinks IP. På mötet kommer kommunens tjänstemän och politiker att finnas på plats för att svara på frågor.

Krister Stralström som är projektchef på kommunen berättar att reaktionerna på de planerade modulbostäderna hittills varit både positiva och negativa. Grannarna i området har bland annat reagerat på att de planerade modulerna är för stora och höga. Kommunen lyssnade till synpunkterna och beslutade sig att satsa på lägre hus.

– Vi korrigerade den befintliga beställningen så att det gäller enplansvillor i stället. Men vi är inte säkra på vilket modell det blir, vår leverantör söker efter lediga modeller i Norge som kan skickas till Sverige, säger Krister Stralström.

Han berättar att den beräknade hyran för modulbostäderna är ungefär 145 000 kronor i månaden.

Inflyttningen var planerad till den 16 maj men eftersom kommunen fortfarande letar efter passande moduler kommer det att bli det försenat.

– Det är oklart om vi får dem på plats i maj. Vi har sagt fyra till sex veckors försening från ursprungsplanen så det borde bli i mitten av juni, säger Krister Stralström.

I år ska kommunen ta emot och erbjuda 158 personer boende. Från och med i maj kommer runt 20 personer att anlända varje månad.

Modulbostäder planeras även i Tumba.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.