Chans för motionärer att testa krafterna i Brotorp Swimrun

Petter Lind tävlar i Brotorp Swimrun, går just upp ur Ältsjön. Årets tävling går den 25 aug 2019, han är tävlingsledare. Skogsluffarna ordnar tävlingen varje år.
Petter Lind på väg upp ur Ältasjön under Brotorp Swimrun, ett tidigare år,.
Se hit, alla som gillar både löpning och simning! Söndag den 25 augusti är de dags för Brotorp Swimrun, med dopp i Ältasjön och Flaten.
– Ett perfekt prova på-tillfälle, säger tävlingsledaren Petter Lind.

Bli inte förvånad om du ser ett gäng löpare hoppa i sjön den 25 augusti, simma några hundra meter och sedan kliva upp på land för att springa igen. Det är deltagarna i Brotorp Swimrun , tävlingen som varvar löpning med simning.

Arrangör är Skogsluffarnas orienteringsklubb, med Petter Lind som tävlingsledare.

– Swimrun är häftigt. Det ger frihetskänsla och nya perspektiv eftersom man springer på ställen där man vanligen inte springer – som stränder och klippor. Det blir väldigt varierande miljöer och det är ofta väldigt vackert, säger han.

”Perfekt prova på-tillfälle”

Start och mål är i Brotorp, vid Skogsluffarnas klubbstuga. Turen går via Ältasjön och Flaten, ed flera simsträckor i båda sjöarna. Väljer man att köra ett varv är turen 11,2 km (löpning 9,5 km och simning 1,7 km). Man kan också köra två varv.

– Alla kan vara med, vi vill främja motionerandet. Det är ett perfekt prova på-tillfälle för att se om man gillar swimrun. Den som vill kan ha våtdräkt. Den ger värme och flytkraft, säger Petter Lind.

Skogsluffarna ordnar tävlingen för sjunde året i rad. Ungefär 60 personer brukar delta, de flesta män men också en del kvinnor.

Fika efter målgång

Starten går klockan 10. När man kommer i mål finns dusch, omklädningsrum och bastu.

– Och så bjuder vi på fika. Tanken är att alla ska ha trevligt, säger Petter Lind.

Sista anmälningsdag är den 20 augusti. Den kan göras via Skogsluffarnas webbsida.