Nya motionscentralen i Ängsjö ska locka fler

Snart börjar man bygga den nya motionscentralen i Ängsjö.
Snart börjar man bygga den nya motionscentralen i Ängsjö.
Nytt fik, fräsha lokaler och större utrymme. Snart är det dags att börja bygga den nya motionscentralen i Ängsjö friluftsområde.

Den 30 augusti är det dags för det allra första spadtaget för den nya motionscentralen vid Ängsjö friluftsområde.

Den gamla byggnaden har gjort sitt och det är dags för en ny.

– Den som finns idag är ju väldigt gammal och har haft en hel del problem. Nu är det dags för en ny, säger Mika Metso som är ordförande i kultur-, demokrati- och fritidsnämnden. 

Nytt fik

Centralen kommer innehålla duschar, omklädningsrum, bastu och ett fik.

Det fik som finns idag kommer stänga ner och ett nytt kommer öppna i den nya byggnaden. I dagsläget är tanken att kommunen ska driva det, men inget är ännu helt bestämt.

– När det börjar närma sig så kan vi titta på hur det ska fungera. Finns det någon förening som vill driva det så kan det också bli aktuellt, men dit har vi inte kommit ännu, säger Mika Metso.

Kanske går det att få till bättre busstrafik

Mika Metso

Motionscentralen är planerad att slå upp dörrarna årsskiftet 2019/2020 och Mika Metso hoppas att den ska locka ännu fler besökare till det redan populära området.

– Vi hoppas att motionscentralen och de kommande konstspåren ska locka ännu fler människor till Ängsjö.

Man hoppas också att förbindelsen till Änsgsjö ska bli bättre i framtiden, eftersom det är ett område som ligger lite otillgängligt.

– Det som är lite krångligt med Ängsjö som vi hoppas kunna förbättra, är tillgängligheten. Kanske går det att få till bättre busstrafik, och sen försöka förbättra för cyklar och bilister, säger Mika Metso.