Välj ditt område
Nytt utegym byggs i Sätradalsparken, som riktar sig särskilt till kvinnor. Även 2,5 kilometer lång slinga anläggs genom bebyggda delar.
Utegymmet, under uppbyggnad i Sätradalsparken.

Motionsspår invigs med löparfest i Sätra

Nyheter Nästa onsdag invigs Sätra motionsspår och det nya utegymmet i Sätradalsparken.
Det gör man, förstås, med löpning och med styrketräning för dem som vill.

Ingen som gått i Sätradalsparken har nog missat att ett rosa utegym har byggts under vårvintern. Dessutom har man anlagt en 2,5 kilometer lång, upplyst motionsbana genom Sätras bebyggda delar. Som Mitt i tidigare har berättat är stadsdelsförvaltningens tanke framför allt att kvinnor ska använda gymmet och spåret – kvinnor som känner sig för otrygga för att träna i Sätraskogen.

Nu är alltsammans färdigbyggt. Onsdag den 10 maj blir det invigningsfest – inte med tårta och bubbel, men med motion. Klockan 17.45 hälsas alla välkomna vid utegymmet, i närheten av plaskdammen. Sedan blir det uppvärmning.

Klockan 18 håller stadsdelsnämndens ordförande Lorena Delgado (V) ett kort tal. Bara fem minuter senare (18.05) går starten för loppet, som man inte behöver föranmäla sig till. Någon tävling rör det sig dock inte om. Både spurtare och lunkare är välkomna – alla som kommer i mål får en present.

Har man krafter kvar går det bra att träna vid styrka vid utegymmet klockan 18.30. En halvtimme senare avslutas invigningskvällen, som arrangeras av Skärholmen stadsdelsförvaltning i samarbete med Löparakademien.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Reportage

Vargen tog hennes bästa vän

Trafik

Efter fyra dödsolyckor – nu breddas sträckan

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändare

”Sluta kommentera min kropp”

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

35 000 löpare intar Södermalm i helgen

Stockholm fotomaraton, Tove Voss och Emil Gyllenberg
Nöje

24 bilder på 24 timmar – dags för fotomaraton