Motorcykel stals från villagarage

Så här ser motorcykeln ut som blev stulen.
Så här ser motorcykeln ut som blev stulen.
En motorcykel och en barnmotorcykel stals från ett garage i Stockby. Ett vittne såg tre män med en vit skåpbil som bar ut motorcyklarna och åkte iväg.

För två veckor sedan satte Martin Bernet ut en annons för att sälja sin motorcross. Men sannolikt såg gärningsmännen annonsen och lokaliserade var han bodde. Natten till i torsdags stannade en vit skåpbil utanför Martins bostad och tre män bröt sig in i det angränsande garaget. Gärningsmännen gick in och stal en motorcross och en liten motorcross för barn.

– Jag vaknade på morgonen och såg att garagedörren var öppen. När jag tittade efter så såg jag att garaget var helt tomt. Jag hade kedjat fast motorcyklarna men kedjan fanns inte kvar så de måste ha lyft ut dem och åkt iväg, säger han.

Gärningsmännen hade släpat ut alla föremål från garaget på trottoaren som stod iväg till motorcyklarna. En granne hade sett förövarna och ringt till polisen. Men när polisen kom till adressen hade de inte sett något.

– Det här är inget slumpmässigt jobb, det var väl planerat. De hade sett annonsen och letat upp min adress. Det känns tråkigt, säger han.

Motorcyklarna var värda sammanlagt cirka 50000 kronor. Men eftersom hemförsäkringen inte täcker stölden av motorcyklarna får han ingen ersättning.

– När jag satte ut annonsen fick jag en utsatt position. Nu hoppas jag att jag bara kan få tillbaka grejerna, säger Martin Bernet.