Så ska motorklubben satsa på barn

Järva MK motorklubb Barkarby motorstadion
Åsätra Motorklubb ska satsa på barn mellan 3-12 år.
Åsätra motorklubb har börjat sitt arbete med den nya banan.
Åsätra motorklubb har börjat sitt arbete med den nya banan.
En 350 meter lång kabel har grävts ner vid den nya banan.
En 350 meter lång kabel har grävts ner vid den nya banan.
Åsätra MK ska nu satsa på barn mellan 3-12 år med en belyst knattebana. Satsningen känns viktig nu när många andra klubbar tvingas lägga ner.
– Vi satsar för barnen, det är svårt för barn att börja köra hoj, säger styrelsemedlemmen Thomas Steinwender.

Åsätra Motorklubb ska nu satsa på barn mellan 3-12 år gamla. Under söndagen den 24 september började man gräva ner en 350 meter lång kabel och sätta upp 5 stycken stolpar som kommer utrustas med toppmodern belysning. När arbetet är slutfört kommer en belyst knattecrossbana att invigas. Ljuset kommer göra att man kan åka längre på kvällarna även när det blivit mörkt.

Motorklubben tycker satsningen är viktig då många klubbar tvingas läggas ner i dag. Stockholms största klubb Järva MK tas bort vid årsskiftet på grund av att banan ligger i ett naturreservat.

– Vi satsar för barnen, det är svårt för barn att börja köra hoj, dels för att det finns så få ställen att åka på och för att det är dyrt, säger Thomas Steinwender, styrelsemedlem i Åsätra MK.

Även om motorklubben i Åsätra inte behöver flytta på sig finns det en oro hos klubbens medlemmar.

– Det är alltid någon som klagar, vi lever under ett ständigt hot på så sätt, berättar Thomas Steinwender.

Motorklubben har i dagsläget en liten och en stor crossbana men nu kommer även verksamheten utökas med ett så kallat enduro spår, en bana med svår terräng.