Min lokala hjälte

Mötte maskerade tjuvar i trappen

När ett par kom hem till sin lägenhet i Jakobsberg i går kväll mötte de fyra maskerade tjuvar i trapphuset - två av dem på väg ut ur parets egen lägenhet.

Den senaste tiden har inbrottstjuvarna varit aktiva i kommunen. Som Mitt i Järfälla tidigare rapporterat om drabbades flera familjer av inbrott, både under helgen och under veckan som gick.

Sedan dess har ytterligare tre inbrott anmälts till polisen.

På torsdagskvällen kom ett par hem till sin lägenhet på Snapphanevägen i Jakobsberg. I trapphuset mötte de två maskerade personer och strax därefter kom ytterligare två maskerade inbrottstjuvar – ut från parets egen lägenhet.

Det försvann snabbt springande därifrån.

Paret upptäckte att deras lägenhetsdörr blivit uppbruten och att saker saknades. De har kunnat lämna ett signalement till polisen som också ska genomföra en teknisk undersökning av bostaden.

Ungefär samtidigt på torsdagskvällen på en annan adress i Jakobsberg tog sig någon eller några in i ett radhus genom att bryta upp ytterdörren.

Även en familj i Skälby har drabbats av inbrott i veckan. Natten mellan tisdag och onsdag tog sig inbrottstjuvar in genom att bryta upp en dörr i källarplanet på huset. Bland annat ska smycken ha stulits.