ANNONS

Mp kräver ett utomhusbad nu

Ett utomhusbad i Järva har diskuterats i tio års tid. Nu anser Miljöpartiet att det är dags att agera.

– Varför dröja med badet när det finns en stark lokal förankring, säger Awad Hersi.
ANNONS

Enighet kring behovet av ett utomhusbad råder i Spånga-Tensta – badet finns till och med i Vision Järva. Trots det finns inga konkreta planer för var badet ska ligga och när det ska byggas. Nu har Miljöpartiet fått nog.

I en skrivelse till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd föreslår MP en konkret plats för badet och att en arbetsgrupp ska tillsättas för att utomhusbadet i Järva ska bli verklighet.

– Varför dröja med det när det finns en sådan stark lokal förankring och dessutom ett starkt politiskt stöd för badet? säger Awad Hersi (MP).

Frågan om placeringen och finansiering är vad som har stoppat badet hittills.

– Det finns två platser som diskuteras för badet. Antingen på grönområdet mellan Rinkebydalen och Spångadalen som vi anser passar för ett bad, eller på Järvafältet, säger han.

Miljöpartiet anser att ett bad på fältet skulle förstöra friluftsområdet och innebära en för stor exploatering av kulturreservatet.

Badet ska finansieras med pengar från Järvalyftet, anser Miljöpartiet.

Ann-Katrin Åslund (FP), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, säger att ett bad inte finns med i treårsbudgeten. Men om ett bad ska byggas anser hon att Järvafältet är en bättre placering.

Alla är eniga om att ett bad behövs, varför tar det så lång tid?

ANNONS

– Det tar lång tid överallt att planera bad. Dessutom är bad så dyra. Vi måste enas om en plats, sedan ska vi inte förtrötta oss utan bevaka frågan, säger hon.

Fakta

Utomhusbad

Nälstabadet, Vällingby.

Eriksdalsbadet, Skanstull.

Hägerstens bassängbad.

Kampementsbadet, Gärdet.

Nytorpsbadet, Kärrtorp.

Stora Sköndals handikappbad.

Älvsjö bassängbad.