ANNONS

MP-politiker rasar mot SL:s sparplan

Stadsdelsnämndens ordförande Ewa Larsson (MP) rasar mot SL:s sparpaket, som innebär nedskärningar i busstrafiken och stängda tunnelbaneuppgångar.

– Hela paketet är jämställdhets- och klimatvidrigt, säger hon.
ANNONS

SL måste spara pengar. I mitten av augusti började 16 tunnelbaneuppgångar, bland annat Hammarbyhöjden södra, ha begränsade öppettider. Att man nu även ska dra ner på busstrafiken fick stadsdelsnämndens ordförande Ewa Larsson (MP) att reagera starkt.

– Nu kom det här som lök på laxen. Ärligt talat känner jag mig väldigt frustrerad, till exempel att linjen mellan Kärrtorp och Farsta ska gå en gång i halvtimmen. Jag blir så arg, säger hon.

– Det här är ett steg i fel riktning. Vi behöver snarare utveckla kollektivtrafiken med tvärförbindelser i söderort. Som det är nu måste alla åka till Gullmarsplan. Tunnelbanan är redan full, i dag går många till Björkhagen i stället för Hammarbyhöjden, bara för att få en sittplats.

Alliansens förslag i landstinget om att höja priset på SL-kortet röstades ner. Men Ewa Larsson menar att det finns andra former av finansiering.

– Vi drev frågan om trängselskatt för att pengarna skulle gå till kollektivtrafiken. Nu läggs 80 procent av pengarna på att bygga Förbifart Stockholm, en bilväg, säger hon.

Hur ska du driva det här vidare?

– Vi kommer att fortsätta kritisera det här. Men det enda vi politiker i Skarpnäck kan göra är att satsa på fler cykelvägar, och alla kan inte cykla. Kollektivtrafiken behövs. Vi får försöka påverka våra partikamrater.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.