MP vill ha dubbskatt

Just nu rör sig flera blufförsäljare i Vasastan.

De finklädda försäljarna ger dig årets deal – men kläderna är förfalskningar.

Den finklädda mannen stannar med sin hyrbil och frågar om vägen till Arlanda. Som tack för hjälpen får du möjlighet att köpa fina märkeskläder ur bakluckan. Lite senare upptäcker du att kläderna är mer eller mindre värdelösa och att du har blivit lurad.

Knepet är klassiskt och rapporter om tillvägagångssättet går att hitta över hela landet hela vägen tillbaka till 2004.

Just nu härjar försäljarna i Vasastan, berättar en läsare som blivit tillfrågad tre gånger av tre olika män – på Rödabergsgatan, Falugatan och Torsgatan. Enligt polisen Kjell Lindgren är problemet känt.

– Det återkommer varje år. Jag hade en anmälan i Upplands Väsby förra veckan, säger han.

Kjell Lindgren menar att det är svårt att veta hur utbrett problemet är då få anmäler. Men händelserna rubriceras som bedrägerier.

– Man har något man behöver sälja billigt eftersom man ska lämna Sverige. De ser ofta rätt propra ut och är på väg till Arlanda, säger han.

– Om det är en för bra affär så måste man tänka att något inte stämmer. Sedan hoppas jag också att man anmäler i de fall man blir antastad eller ofredad på något sätt, säger Kjell Lindgren.

Finklädda säljare av kläder är bedragare

Stockholm ”Låt Stockholm införa dubbdäcksavgifter”. Det bad Stockholms miljöborgarråd Katarina Luhr (MP) och trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) rikspolitikerna i en debattartikel i Dagens samhälle i förra veckan.

Mitt i har tidigare skrivit om de miljöpartistiska politikernas ultimatum till rikspolitikerna: Antingen låter de Stockholm införa en avgift på dubbäcksanvändning, eller också får fler gator i innerstan dubbdäcksförbud.