ANNONS

MP:s agerande i islamisthistorien en skamfläck enligt Bali

Solnabon och riksdagsledamoten Hanif Bali har tappat allt förtroende för Miljöpartiet i Solna. Detta sedan partiet ställt sig bakom islamistanklagade Mohamed Temsamani.
Solnabon och riksdagsledamoten Hanif Bali har tappat allt förtroende för Miljöpartiet i Solna. Detta sedan partiet ställt sig bakom islamistanklagade Mohamed Temsamani.
Miljöpartiets stöd till Mohamed Temsamani (MP) som anklagats för att vara islamist är en skamfläck enligt Solnabon och riksdagsledamoten Hanif Bali (M). Miljöpartistens samröre med Muslimska Brödraskapet är enligt honom ett oacceptabelt övertramp.
ANNONS

Som Mitt i Solna har skrivit i en tidigare artikel har Solnabon och riksdagsledamoten Hanif Bali (M) anklagat ersättaren i Kultur- och fritidsnämnden Mohamed Temsamani (MP) för att vara islamist.

Temsamani påstås bland annat ha arbetat för det islamistiska Muslimska Brödraskapet när de hade makten i Egypten, en organisation som bland annat ville legalisera kvinnlig könsstympning.

Hanif Bali ifrågasatte därför om Mohamed Temsamani var en lämplig företrädare för MP.

Under tisdagen skickade Miljöpartiet i Solna ut en skriftlig kommentar där man slår fast att Temsamanis intresse för Muslimska Brödraskapet enbart var akademiskt och hänger ihop med hans studier.

Miljöpartiet ser därför inga problem med att Temsamani sitter kvar i kultur- och fritidsnämnden.

Enligt partiet måste man ha rätt att vara muslim och aktiv i MP.

Nu har Hanif Bali svarat MP.

Partiets stöd till Mohamed Temsamani är en skamfläck enligt den moderata riksdagsledamoten, som totalt tappat förtroendet för MP:s ledning i frågor om jämställdhet, sekularism och liberaldemokratiska värden.

”Att han är ordförande för IFiS, som har starka kopplingar till Muslimska brödraskapet är tydligen en ren slump. Att han förekommer på fotografier med just Muslimska brödraskapets logotyp av R4BIA-tecket på i demonstrationer har även det gått MP förbi. Eller var även det ”akademiskt”? skriver han i ett svaret till MP.

ANNONS

Hani Bali vänder sig emot att MP i sitt försvarstal drar islamofobikortet och hävdar att man måste ha rätt att vara muslim och aktiv I MP.

”Men vad MP gör är att dra likhetstecken mellan muslim och supporter av Muslimska brödraskapet, vilket är ett oacceptabelt övertramp”, skriver Hanif Bali.

Vore det lika oproblematiskt för MP om deras politiker hade sökt upp och gjort praktik hos nazistiska men folkvalda Gyllene Gryning och samtidigt var ordförande i Gyllene Grynings stödförening i Sverige? undrar han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.