M: Slöseri med skattepengar att riva bollplan

Bo Sundin (M) kritiserar rivningsförslag.
Bo Sundin (M) kritiserar rivningsförslag.
Förslaget om att riva tre år gamla Bromstens IP och istället bygga en skola möts av kritik från Moderaterna i Stockholm.
– Vi kan inte se att dryga 12 miljoner för en konstgräsplan som bara får stå i tre år och sedan rivs skulle vara väl använda skattepengar, säger Bo Sundin (M) vice ordförande i idrottsnämnden.

Mitt i berättade igår om att hundratals personer skrivit på namnlistor i portest mot stadens förslag att riva Bromstens IP för att bygga en skolan.

Över 250 namn hade samlats in under tisdagseftermiddagen.

– Vi märker att det inte bara är vi från idrottsklubben som tycker att det är viktigt att planen finns kvar utan även Spångabor generellt tycker att det är viktigt, sa  Hans Pettersson, styrelseledamot i Bromstens IK, till Mitt i igår.

”Vi kommer att stödja Bromstens protester”

Nu reagerar också Moderaterna och Bo Sundin (M), vice ordförande i idrottsnämnden, på förslaget.

–  Jag tycker att Socialdemokraterna sviker barn och ungdomar i västra Stockholm med detta beslut. Vi Moderater kommer att kraftfullt protestera mot detta och kommer att stödja Bromstens protester mot detta

”Inte väl använda skattepengar”

Han berättar att de kommer att ta upp ärendet om Bromstens IP under nästa idrottsnämnd.

– Vi måste granska detta på djupet och kräva besked av den socialdemokratiskt ledda majoriteten.

För tre år sedan invigdes den nya konstgräsplanen på Bromstens IP, som kostade 12, 2 miljoner kronor att bygga. Där vill man enligt förslaget, som ingår i planerna för Bromstensstaden, nu bygga en skola.

– Vi kan inte se att dryga 12 miljoner för en konstgräsplan som bara får stå i tre år och sedan rivs skulle vara väl använda skattepengar, säger Bo Sundin (M).

Fakta

Om förslaget

Bild från Stockholm stad och programförslag för Bromstensstaden.

Källa: Stockholm stad