Mulledalens förskola i Näsbydal lägger ner

Mulledalens förskola när Mitt i besökte den i höstas.
Mulledalens förskola när Mitt i besökte den i höstas.
Mulledalens förskola som haft en inriktning på bland annat friluftsliv och vegetarisk mat lägger ner till sommaren.
– Att lägga ner en förskola är aldrig lätt då det drabbar barn, vårdnadshavare samt pedagoger men vi såg ingen annan lösning, säger vd:n Kajsa Söderberg Camel.

Mulledalens förskola har de senaste åren haft svårt att locka till sig barn, därför har man nu beslutat att lägga ner förskolan till sommaren.

– I februari 2012 drabbades vi av en större vattenskada och fick evakuera verksamheten till Östra Vallabrink, säger vd:n Kajsa Söderberg Camel och fortsätter:

– I samband med detta förlorade vi flera familjer som tyckte det var för långt att åka då vi först i augusti 2014 fick komma tillbaka till lokalerna på Näsbydalsvägen.

Förskolan hade bland annat en egen odlingslott. Foto: Erik Lejdelin

Svårt att fylla platserna

De har sedan återflytten haft svårt att fylla platserna och har i dagsläget bara barn för två av fyra avdelningar. Man har informerat vårdnadshavare om vilka andra förskolor i området de kan erbjuda plats på.

– Även pedagogerna har erbjudits plats på andra förskolor och några kommer att följa med barnen till deras nya placeringar.

”Det skulle vara lättare att bedriva förskola i Täby om vi fick ”hel” peng för samtliga barn”

Vd Kajsa Söderberg Camel

Mitt i Täby besökte förskolan förra året och berättade om förskolans satsning på vegetarisk mat. Då träffade vi kocken Petra som lagade vegetarisk mat med sallad från förskolans egen odlingslott.

– Att lägga ner en förskola är aldrig lätt då det drabbar barn, vårdnadshavare samt pedagoger men vi såg ingen annan lösning.

Finns det någonting kommunen hade kunnat göra?

– Det skulle vara lättare att bedriva förskola i Täby om vi fick ”hel” peng för samtliga barn som i andra kommuner, och inte som idag – lägre peng för barn till föräldralediga, säger Kajsa Söderberg Camel.