ANNONS

Munkmorabo åtalas för våldtäkt – igen

Munkmorabon som i februari häktades för våldtäkt har nu åtalats.

Mannen har vid tre tidigare till­fällen dömts för olika sexualbrott. Vid det senaste gripandet var han villkorligt fri­given.
ANNONS

Den 15 december kom den unga kvinnan hem till mannen. Det var första gången de träffades i verkliga livet, tidigare hade de bara chattat på nätet. Mannen kom och mötte henne vid en busshållplats i Munkmora, sedan gick de hem till hans bostad.

Enligt åtalet tryckte mannen upp kvinnan mot en vägg, tog tag om hennes höfter och tvingade henne till oskyddat samlag. När kvinnan i ett senare skede försökte knuffa bort mannen tog han ett hårt tag om hennes hår och dunkade hennes huvud in i en vägg. Därefter våldtog mannen henne igen.

Bland bevisen finns bland annat journalanteckningar, rättsintyg och fotografier som styrker kvinnans skador.

Kvinnan har också pekat ut mannen vid en fotokonfrontation, där bilder på fler män fanns med.

Munkmorabon frigavs förra våren efter att ha avtjänat två tredjedelar av ett fängelsestraff för sexualbrott. När han greps av polis och anhölls den 5 februari var han fortfarande under övervakning. Mannen har tidigare kontaktat kvinnor på nätet, bjudit hem dem till sin bostad och våldtagit dem.

År 2000 dömdes mannen för våldtäkt och sexuellt ofredande. Sex år senare dömdes han för att ha utnyttjat en minderårig flicka sexuellt. 2010 kom den senaste domen och då var brotten ofredanden, sexuella ofredanden, olaga hot och två fall av våldtäkt. Straffet blev fängelse i fyra år och sex månader.

Enligt advokaten Hanna Lindblom förnekar mannen det brott han nu misstänks för.

– Han förnekar att han har våldtagit den här tjejen. De träffades via en sexchatt, så det var uttalat vad som skulle hända, säger hon.

Under sin senaste fängelsevistelse fullföljde Munkmorabon ett behandlingsprogram för att komma ur sitt beteende.

ANNONS

Enligt ett nytt utlåtande från Kriminalvården inser mannen att han har problem med sexberoende, men han anser sig även vara oskyldigt dömd för de tidigare sexualbrotten.

ANNONS