ANNONS

Musik strömmar ur bänk i Sätradalsparken

Catti Brandelius och Jari Engkvist har gjort låten till Ljudbänken i Sätradalsparken.
Catti Brandelius och Jari Engkvist har gjort låten till Ljudbänken i Sätradalsparken.
Bli inte förvånad om du hur musik strömma ur en bänk i Sätradalsparken när du går förbi. Bredängsborna Catti Brandelius och Jari Enqvist har skapat ett ljudkonstverk, som ska finnas här i sex veckor.
ANNONS

”Bara stjärnorna” heter låten, som är en kärlekssång där Bredäng och Sätraskogen är väsentliga platser.

– De handlar om oss själva, när vi irrade runt här omkring som ensamma själar och sedan hittade varandra, berättar Catti Brandelius, konstnär och artist.

Ljudbänken står intill Lövsätragränd 53. Det är ett ett samarbete mellan Stockholm konst och Audiorama, som driver projekt med samtida ljudkonst och musik. Sex konstnärer har bjudits in för att skapa ett verk som monteras i bänken, som ska flyttas mellan olika platser.

Sätradalsparken är alltså först ut.
– Det ska vara här i sex veckor. Det ska bli spännande att se hur människor reagerar på musiken, säger Catti Brandelius.

Bänken ska placeras ut på de olika platserna under höstar och vårar, i tre år. En tanken är att den sedan ska stå i Humlegården. Den är gjord av almar därifrån, och designad av möbelformgivaren Jonas Wahlström.

Verket invigs i dag, klockan 14. Talare är Salar Rashid, ordförande i Stockholms konstråd och ledamot i Skärholmens stadsdelsnämnd, samt Mårten Castenfors, chef för Stockholm konst. Konstnärerna är förstås också på plats.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.