Musikalstjärna på scen i Tibble

Gunilla Backman kommer uppträda under välgörenhetskonserten på Tibble teater.
Gunilla Backman kommer uppträda under välgörenhetskonserten på Tibble teater.
Under sina 36 år i branschen har hon bland annat turnerat med Ola Salo, Robert Wells och Peter Jöback. Nu vänder musikalartisten Gunilla Backman hemåt för en vårkonserten på Tibble teater.

Den 24:e mars är det dags för den årliga välgörenhetskonserten på Tibble teater som årligen arrangeras av Lions Club Täby. Och i år kan man på repertoaren presentera den före detta Täbytjejen med ett gediget CV.

Gunilla Backman debuterade som musikalartist i Sound of Music, vilket sedan följdes av en mängd andra uppsättningar. Hon har turnerat med Les Misérables, Sunset Boulevard och Miss Saigon utomlands. Men det stora genombrottet fick hon med Mamma Mia, där Gunilla spelade huvudrollen Donna, vilket senare resulterade i en Guldmask.

Men nu är det alltså dags för Tibble teatern.

Började med träskodans

– Det här är faktiskt ganska roligt att jag ska tillbaka just till den här teatern. För det var nog där jag stod på scen för första gången. Jag gick på en dansskola och jag minns att jag var med och uppträdde i någon slags träskodans som vi gjorde. Det måste nog ha varit 45 år sedan, förklarar Gunilla Backman.

På vårkonserten i Tibble utlovar Gunilla en blandning av framföranden från musikalerna hon hunnit medverka i under sina 36 år i branschen. Men hon kommer få dela med sig av scenen till elever från Tibble gymnasiums estetiska linje, som kommer framföra melodier under temat ”Svenska klassiker och Pärlor”.

– Det kan hända att vi kommer på nått enkelt vi kan framföra ihop, vi får se!

 

Gunilla Backman

Gunilla Backman tillsammans med Björn och Benny.