ANNONS

Musikhjälpen: Nu ska Kodjo få svar på tal

Kodjo Akolor
Kodjo Akolor har varit en av Musikhjälpens programledare vid flera tillfällen.
Kodjo Akolor har tidigare drivit med sin uppväxtort om att det aldrig kommer något från Vallentuna till Musikhjälpen. Nu vill kommunen motbevisa honom och vädjar till alla invånare att skramla under gemensam flagg.
ANNONS

Veckan för jul stänger programledarna i Musikhjälpen in sig för tionde gången i den numera berömda glasburen. Vallentunas bidrag genom åren har kommit via egna initiativ från bland annat skolungdomar och föreningar.

I år är det första gången som kommunen officiellt stöttar insamlingen.

– Vi tänkte att det kunde vara roligt om vi alla i kommunen, från föreningar, bygdegårdar, skolor och privatpersoner kunde samla tillsammans, säger Mir Grebäck von Melen, kommunikatör på Fritids- och Kulturförvaltningen i Vallentuna kommun.

Kodjo skriver ”ÄNTLIGEN”

I stället för att folk skänker pengar på varsitt håll har kommunen startat ett gemensam insamlingsbössa för Vallentuna. På Musikhjälpens hemsida har engagemanget fått namnet: Det är dags nu! Vallentuna för Musikhjälpen.

Namnvalet är en anspelning på radioprataren och tidigare programledaren av Musikhjälpen Kodjo Akolors pik mot att det aldrig händer något i Vallentuna, orten han själv växte upp i.

Nu hoppas kommunen att Kodjo Akolor inte ska få möjligheten att skämta om Vallentuna i avseendet att man inte bidrar till insamlingen, när han gästar programmet.

– Han har gjort uppmaningar till oss och vi vill visa honom att vi har lyssnat. Men det gäller att vi alla hjälps åt. Det viktiga är inte vad summan blir i pengarna utan att vi gör det här tillsammans.

I ett mejl till Mitt i, skriver Kodjo Akolor ett ord: ”ÄNTLIGEN”.

ANNONS

Barn är inte till salu

Temat för i år är att samla in pengar till förmån för barn som faller offer för sexhandeln. Enligt Musikhjälpen säljs fyra barn i minuten och i världens fattigare länder används barns kroppar till att försörja familjen. Hur man vill bidra kan vara allt ifrån att skänka pengar direkt, till att anordna loppisar, bullförsäljningen etc.

Om man sen känner för det, kan man sätta in beloppet via kommunens engagemangssida.

Musikhjälpen sänds från Umeå mellan den 11:e och 17:e december.

ANNONS