ANNONS

Muslimsk begravningsplats invigd

Nu är det muslimska gravkvarteret i Görväln öppnat.
Nu är det muslimska gravkvarteret i Görväln öppnat.
Representanter från shiamoskén, kyrkan och politiken närvarade.
Representanter från shiamoskén, kyrkan och politiken närvarade.
Ett 40-tal personer närvarade när det muslimska gravkvarteret på Görvälns griftegård invigdes i fredags. Sammanlagt är det 220 gravplatser som öppnar i början av januari.
ANNONS

– Det är efterlängtat, och det är självklart att Järfälla som är en så stor kommun ska ha en gravplats för muslimer, säger kyrkogårdschef Stefan Elgelind vid Järfälla församling.

Sedan flera år tillbaka har de muslimska församlingarna i Järfälla påtalat behovet av en gravplats för muslimer, och nu har de också kommit till. På fredagen invigdes gravkvarteret med ceremonier där både kyrkoherde Krister Kappel och shiaimamen Mohsen Hakimollahi läste texter.

Invigningen skedde nära inpå fredagsbönen på islamiska föreningen – Järfällas sunnimuslimska församling, så bara en medlem hann ta sig dit till invigningen. Ordförande Abdullah Sheikh Abdi säger att han hoppas att den bristande närvaron inte ses som ett tecken på bristande intresse.

– Vi är också mycket intresserade av att begravas, säger Abdullah Sheikh Abdi, och skrattar.

Många av Järfällas muslimer har tidigare begravts på till begravningsplatser i Kungsängen och Årsta, och en begravningsplats i Järfälla är välkommen.

– Det är jättebra faktiskt. Tvåhundra platser är inte mycket, men det är en bra början. De här platserna ligger i ett jättebra läge, och närmare för alla, säger Abdullah Sheikh Abdi.