Mycket att göra på sportlovet

Den 4 mars visar regissören Mani Maserrat filmen ”In the mood for love” här i visningssalongen Operan på 
FIlmstaden i Solna.
Den 4 mars visar regissören Mani Maserrat filmen ”In the mood for love” här i visningssalongen Operan på 
FIlmstaden i Solna.
Keramikverkstad, filmvisning, dans-, rap och sminkworkshop... ingen sportlovsledig ska behöva gå sysslolös hemma.

Och för grubblande tonåringar kan kanske en skrivarkurs på Solna stadsbibliotek locka

Har du alltid drömt om att skriva, men drabbats av obotlig skrivkramp så fort pennan nuddat papperet. Låser det sig så fort du hör smattrandet från tangenterna på datorn?

Då kan en skrivarkurs vara just det du behöver. Den 28 februari kommer barn- och ungdomsförfattaren Cannie Möller till Solna stadsbibliotek för att hålla en skrivarkurs för skrivintresserade från 11 år.

– Det är både författarbesök och skrivarverkstad. Man får inspiration och hjälp att öva upp sin fantasi och att få ner tankarna i text, säger Karin Tegreus på Solna stadsbibliotek.

Kursen börjar klockan 14 i Vardagsrummet.

Har man mer sång, musik, dans och rytm i blodet – och dessutom råkar vara tjej, då kan man bege sig till Aggregat i Hallonbergen den 26-28 februari. Då hålls ”danspiration” för tjejer 15-25 år tillsammans med dansarna Carina Pérez och Jkay.

Kursdeltagarna får möjlighet att utforska och utmana sig själva genom olika dansstilar: salsa, waacking och breakdance. Efter klassen blir det stretching och prat med tända ljus.

I Solna är sportlovet i år flexibelt vecka 9-10. För de som valt den senare veckan, och är kring 15 år och filmintresserade, kan kanske filmvisning vara något. Den 4 mars kommer Mani Maserrat, som gjort filmen Ciao Bella, till Ingmar Bergmans visningssalong Operan i Filmstaden.

– Han ska visa filmen ”In the mood for love”, som han tycker om och efteråt så diskuterar vi filmen, säger Frida Lindberg på Filmstadens kultur.

Filmen börjar klockan 18.

Fakta

Mer gratis att göra på lovet

Ungdomsgården Aggregat i Hallonbergen har flera kostnadsfria aktiviteter:

Smink. 25-26 februari klockan 18-20 anordnas en workshop i effektsmink för unga mellan 15-25 år.

Rap. 25-26 februari kan alla mellan 12-25 år komma och lära sig skriva samt framföra rap på svenska och engelska. 12-15-åringar kör mellan klockan 15-17 bägge dagarna och 15-25-åringarna 17-19.

Keramik. Hagalunds keramikverkstad på Furugatan 2 är öppen den 25 februari klockan 14-17 för lovlediga barn med eller utan vuxen. Ingen föranmälan och ingen kostnad.