ANNONS

Mycket kul för en liten peng

Douglas är på lekhörnan i Farsta centrum med sin mamma Evelyn Andersson (till höger i bild) och hennes kompis Linnea Sundin.
Douglas är på lekhörnan i Farsta centrum med sin mamma Evelyn Andersson (till höger i bild) och hennes kompis Linnea Sundin.
Att hitta på nåt kul med barnen behöver inte ­alltid ­kosta skjortan.

Lokaltidningen Mitt i har kollat av några av tipsen som är heta ­platser och kan besökas utan fet plånbok.

Följ med!
ANNONS

Kanske gör det soliga vädret att det är ganska lugnt tidig efter­middag på det väl tilltagna lek­hörnan med fri entré i Farsta ­centrum. Några pappor är här med sina knattar och lilla Douglas med sin mamma Evelyn Andersson och hennes kompis Linnea Sundin.

Här finns massor av mjuka ­grejer att krypa runt ibland, Douglas får åka kana och bjuder på ett brett leende när han når marken.

– Jag är här ganska ofta. Det är gott om plats och är himla bra att kombinera med att man går i affärer, lunchar och fikar, säger ­Evelyn Andersson.

Annars är hon överlag ganska nöjd med de parklekar hon känner till i området för att kunna ­sysselsätta sin son.

En bild som flera föräldrar vi talar med verkar dela. I Aspuddsparken – en annan av söderorts magneter för föräldrar som vill sysse­lsätta sina små – spanar Matilda och Lovisa in alla djuren. Deras mamma Elisabeth Torsell är där för första gången.

– Det är väl genom att man hör andra berätta om ett ställe som man lär sig hitta bra platser. Nu hade Matilda ledigt från dagis så vi hittade hit, säger hon.

De har precis varit inne bland de stora kaninerna och fåren. ­Förbi dem leds några stora fina hästar, ett av djurslagen utöver höns, ­grisar och getter som finns att titta på i parken.

Intill förnyas också den stora lekplatsen med massor av lekdon att hänga vid.

Parker och parklekar verkar vara poppis bland föräldrar med ­mycket sysselsättning och som bara vill spendera en ­liten peng, kanske ett utlägg för en kaffe. Men annars är skogen ett ­säkert kort för att komma ut och sysselsätta sig själv och de små barnen.

ANNONS

Nackareservatet är ett hett ­alternativ som nämns av flera ­föräldrar utmed gröna linjen.

Längs röda linjen är Vinterviken, Sätraskogen och gångstråken ­utmed Mälaren motsvarande heta tips.

– Det funkar bra för det mesta, då kan man plocka kottar eller leka med pinnar. Det mesta löser sig av sig självt därute. Det är det som är så skönt med skogen och naturen, säger ­Elisabeth Torsell.

Matilda och Lovisa är med mamma Elisabeth Torsell i Aspuddsparken.