Så mycket har Kungsängens nya torg kostat – hittills

Kungsängens torg har en budget på 26 miljoner – i maj 2019 har det kostat såhär mycket.
Upplands-Bro kommun håller sig inom den beslutade budgeten för Kungsängens nya torg – hittills.
24 899 318 kronor.
Så mycket har Upplands-Bros invånare betalat för Kungsängens nya torg – hittills. Vad slutnotan hamnar på är inte klart ännu – men kommunen tror att man kommer att hålla budgeten.

Kommunens vision var att torget skulle bli en plats att längta till, något som alla kunde vara stolta över och ord som ”medelhavskänsla” och ”wow-faktor!” har uttryckts.

Men läsarnas dom har inte varit nådig

– Jag tycker att det här blev mycket sämre än tidigare, det blev ett ogästvänligt torg som man inte längtar till, och som framförallt inte är någon stolthet, sa Kungsängsbon Christian Svärdshammar tidigare till Mitt i.

Kommunen håller sig inom budget – men slutnotan är okänd

26 mars 2018 beslutade fullmäktige om en budget för torget och närliggande ytor – 26 miljoner skulle det kosta.

Efter att Mitt i gått igenom fakturor från entreprenören som vann uppdraget att förändra Kungsängens torg står det klart att kommunen håller budget – hittills.

24 899 318 kronor har Upplands-Bros invånare betalat för att få sitt nya torg i Kungsängen. Alltså, nästan 25 miljoner kronor. Och summan kan växa något eftersom kommunen inte gjort någon slutgiltig sammanräkning, men man räknar med att hålla budget.

– Vi hade en slutbesiktning som genomfördes och på den fick vi godkänt. Det betyder att vi har tagit över torget, men det är inte helt klart ännu, vi fick vissa besiktningsanmärkningar, sa Michael Weldai, projektledare, Upplands-Bro kommun.