ANNONS

Mycket att göra på sportlovet i Skärholmen

sportlov skärholmen kollage vattenpolo, måleri och bakning
Vattenpolo, bakning och måleri och street art. Det finns mycket att välja på i Skärholmen på lovet nästa vecka.
Måla en fondvägg i Kulturhuset, dansa, utöva parkour, gå på bio eller baka. Barn och ungdomar i Skärholmens stadsdelsområde behöver inte gå sysslolösa under sportlovet. Här kan du läsa om aktiviteterna.
ANNONS

Nästa vecka är det sportlov. Oavsett om man vill röra på sig eller ta del av kulturevenemang finns massor att välja på i Skärholmen.

Den som är intresserad av måleri kan exempelvis bege sig till Kulturhuset Skärholmen där det under tisdag, onsdag och torsdag hålls en måleriverkstad.

– Vi gör om vår entré till en måleriatelje och skapar en helt ny vägginstallation till foajén. Man får tillsammans måla på en av våra väggar och göra ett gemensamt stort verk. Det kommer att finnas både färg, brädor och spikar, säger Emma Gouveia Berggren, KommunikationsansvarigKulturhuset i Skärholmen.

måleriverkstad på sportlovet 2020 kulturhusets skärholmen

Färg, träplank och hammare och spik finns till hands i måleriverkstaden. Foto: Barbro Fagerlind.

Street Art och tjejkväll

Den som vill ha ännu mer konst kan bege sig till Ungdomens hus i Skärholmen där ungdomar mellan 12 och 19 år får testa Street Art på måndag, tisdag, onsdag och torsdag.

Där hålls också en tjejkväll med uppträdanden och matlagning på lördagen och en dansworskshop i Afrobeat på söndagen 1/3.

Sportlovet invigs med film

Kulturhuset inleder sportlovet med film. Söndag den 23 februari öppnar Skärisbiografen för säsongen och inleder med en helgdag med gratis bio och ballonger.

De filmer som visas är knattebion Stora galaxer äter stjärnor klockan 13, för barn mellan 3 och 6 år, Familjeäventyret Förfärliga snömannen klockan 14.15, från 7 år samt Sveriges Oscarsbidrag  And then we danced klockan 17.15, från 15 år eller från 11 år i vuxet sällskap.

ANNONS

Men det finns även möjlighet att gå sportlovsbio senare i veckan med då med den vanliga entrén på 50 kronor. Måndag 24 februari visas Pelle Svanslös klockan 13.15, Spies in disguise klockan 15.15 samt Bad boys for life klockan 18.15. Och söndag den 1 mars visas Spies in disguise igen, denna gång klockan 12.15.

barn spelar vattenpolo genre

På sportlovet kan man testa vattenpolo i Skärholmens simhall. Genrebild. Foto: mostphotos

Goda möjligheter till sport på sportlovet

Gillar du att röra på dig finns en mängd aktiviteter både på land och i vattnet. Ungdomar som är 12 till 19 år får gratis träna gruppträning i Skärholmens sim- och idrottshall. Där kan man bland annat prova på parkour, gym och fotboll på måndagen och basket och gymträning på onsdag.

I bassängen hålls aktiviteter som hinderbana, vattenpolo, familjevattengympa, livräddning och baddsico i bassängen. För att delta i vattenaktiviteter krävs dock att man betalar entré.

baka, bakning genre

Bakning är en av aktiviteterna i parkleken Ängen i Bredäng. Foto: mostphotos

Parklekar och centrum

Flera aktiviteter hålls också i stadsdelens parklekar. I parkleken Ängen i Bredäng finns möjlighet att prova parkour, disco, basket, bakning och skapande och in Parkleken Kulan i Sätra erbjuds parkour, sportlovsbingo, filmstund, t-shirttryck, grillning och sagostund.

I Skärholmens centrum ordnar Skärholmens ungdomsråd flera aktiviteter bland annat fotokurs, make-up-artist och poesiworkshop för barn och unga mellan 10 och 20 år och ansiktsmålning för barn upp till 10 år. Måndag till fredag klockan 12 till 18.

För exakta tider gällande aktiviteter gå in på Stockholms stads hemsid här

respektive Kulturhuset Skärholmens hemsida här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.