Så mycket tjänar Signalistens VD

Signalistens vd Per Anders Hedkvist.
Signalistens vd Per Anders Hedkvist.
Nu är nya lönen satt – men Per Anders Hedkvist fortsätter även att få lön från sin förra arbetsgivare.

I oktober blev Per Anders Hedkvist ny vd för den kommunala bostadsstiftelsen Signalisten. Vissa ögonbryn höjdes då det kom fram att han även får flera miljoner i fallskärm från sin förra arbetsgivare Stockholms stad.

Den 6 december beslutades i alla fall att Hedkvist får en lön på 115 000 kronor i månaden.

Enligt Signalisten motsvarar avtalet i stort det avtal som före detta vd:n Catarina Johansson Nyman hade, med ett par skillnader. Hedkvist får inget avgångsvederlag, men har ytterligare fem semesterdagar.

Från Stockholms stad får alltså Hedkvist också ett avräkningsfritt avgångsvederlag på cirka 125 000 kronor i månaden under ytterligare ett år och nio månader.

– Det är ett generöst avgångsvederlag från Stockholms stad och jag förstår att det kan sticka i ögonen, men det var en del av mitt tidigare anställningsavtal. Att bli vd för Signalisten är ett drömjobb och jag hoppas kunna bidra till att utveckla Signalisten som viktig och aktiv aktör för att tillsammans med medarbetarna och staden förbättra bostadssituationen i Solna. Vi kan göra skillnad för hyresgästerna, Solnaborna och Solna stad, säger Per Anders Hedkvist i ett pressmeddelande.