Mysteriemiddag något av det som sker på sportlovet

Det blir Mysteriemiddag på Dalarö fritidsgård.
Det blir Mysteriemiddag på Dalarö fritidsgård.
Sportlovet närmar sig i Haninge – Mitt i listar några grejer barn och unga kan hitta på!

Skidåkning i Rudans friluftsomårde

Måndag 25 februari-torsdag 28 februari, klockan 10-14

Det ordnas med skidåkning för barn och unga vid Rudan måndag till torsdag. I friluftsområdet finns både konstsnöslingan på 1,7 km och natursnöslingan över ängarna på 3,3 km.

Pimpelfiske vid Rudans friluftsområde  

Från måndagen 25 februari till onsdagen 27 februari, mellan klockan 10-14 på dagarna:

Pimpelfisket vänder sig till barn och unga under 16 år och föreningen Lilla fiskelyckan lånar ut bete, pimpelspön och isdobbar. Tänk bara på att barnen måste ha vuxet sällskap!

– 400-600 barn väntas komma och vi brukar sätta i minst 100-200 kilo fisk. Barnen brukar få upp mellan 10-50 fiskar, säger Christer Jangarve på Lille fiskelyckan.

Det blir pimpelfiske vid Rudan på sportlovet.

Det blir pimpelfiske vid Rudan på sportlovet.

Skidresa till Hammarbybacken

Onsdag den 27 februari, klockan 09.00-18.00:

Fritidsgården Åbygården i Västerhaninge anordnar skidresa till Hammarbybacken onsdag den 27 februari, klockan 09.00-18.00 för årskurs 6 till 9.

Kostnad: 100 kronor (resa, liftkort, skidhyra och lunch ingår). Man behöver inte ha åkt skidor tidigare. Föranmälan måste göras, och anmälningsavgift betalas, senast måndag 25 februari.

Hammarbybacken.

Hammarbybacken.

Mysteriemiddag på Dalarö fritidsgård

Onsdag 27 februari kl. 17.00 – 21.00:

Dalarö fritidsgård fixar en tre rätters ”Mysteriemiddag” där fritidsledarna är utklädda till karaktärer, föranmälan gäller! Kostnad: 20 kronor.

Och vad är då detta? Vi frågade fritidsledaren Alexandra Jansson, hjärnan bakom mysteriemiddagen som skriver en ny historia varje år. Detta år handlar det om att karaktären Grevinnan Stina Fon Muffin ska fira att hon fyller 35 år – igen. Som vanligt på Stinas tillställningar så dör någon.

– Barnen får komma till fritidsgården en liten stund innan eventet börjar. Det är helt upp till barnen om de vill klä upp sig. När barnen kommer innanför dörren och har betalat för maten får de en karaktär som de ska vara under kvällen och en rekvisita. Sen får de läsa på sitt karaktärsblad för att få veta mer om vilka de ska vara. Sen serveras förrätt, varmrätt och efterrätt, berättar Alexandra Jansson.

Vad händer sen?

– Mysteriet börjar innan eller efter efterrätten med att en karaktär dör. Det är sedan upp till deltagarna att lista ut hur och varför karaktären dött. Det här gör de med hjälp av de ledtrådar de har fått på sina karaktärsblad.

Fritidsgården planerar två ”sittningar”. En på eftermiddagen för de som går i årskurs 4 – 6, och en på kvällen för högstadieelever och upp till 19 år. 

Heldag med olika sporter – avslutas med disco

Torsdag 28 februari kl. 11.00-16.00:

Det är Aktivitetsdag för elever i årskurs 4-6 med innebandy, basket, boxning och klättring på Torvalla sporthall torsdag 28 februari kl. 11.00-16.00. Aktivitetsdagen följs av disco mellan klocka 16.00-18.00 på Ekens gård.

Barnens vasalopp vid Rudan

Onsdag 27 februari, klockan 10-14:

Barnens Vasalopp på 700 meter i Rudans friluftsområde arrangeras.

Barnens vasalopp.

Barnens vasalopp.

– Det kommer finnas ett fåtal skidor att låna, men vi har inte till alla barn, så det är jättebra om man tar med egen utrustning om man har, säger Gerd Eriksson från Ik Jordbänningarna.

Start (Sälen) och mål (Mora) är skyltat, och alla får diplom, medalj och nummerlapp.

Barnens vasalopp.

Barnens vasalopp.

Skridskoåkning på Rudansjön med hockeyyta

Även i år finns den 1 200 meter långa skridskorundbanan på Övre Rudansjön. Och en spontanhockeyyta finns intill.

Spontanhockey i Vendelsö

Den fyrkantiga plan för spontanhockey som kommunen ”invigde” i fjol vid Dalens bad i Drevviken är nyplogad och redo även detta sportlov.

LAN på Dalarö

Fredageftermiddag och kväll 1 mars, under ordinarie öppettider 

LAN på Dalarö fritidsgård för alla som vill komma.

Ungdomarna får själva med hjälp av fritidsledarnas hjälp anordna ett LAN på Dalarö.

– Ungdomarna skall få skapa något tillsammans där alla är delaktiga, säger Patrick Högye, fritidsledare på gården.

Vill du komma och vara med? Kontakta Dalarö fritidsgård.