Mystisk grushög förbryllar grannar i Vasastan

Grushögen har fått grannarna på Observatoriegatan att höja på ögonbrynen.
Grushögen har fått grannarna på Observatoriegatan att höja på ögonbrynen.
Grushög på Observatoriegatan
Skämt eller allvar?
Ett konstprojekt, en besparingsåtgärd eller ett dåligt skämt?
En kvarlämnad grushög på Observatoriegatan skapar förvirring.

Intill korsningen mellan Drottninggatan och Observatoriegatan ligger en prydlig liten grushög. Runt omkring står ett staket, några varningskoner och ett meddelande undertecknat ”Norrmalms stadsdelsnämnd”.

Meddelandet lyder:

”Denna grushög är kvar sedan ett mindre reparationsarbete på trottoaren i början av augusti. Som ett led i kostnadsbesparingar har vi låtit högen ligga kvar.

Vem vet, en vacker dag kanske vi behöver reparera trottoaren igen.

Vi hoppas på din förståelse. Vi spar ju resurser på detta sätt!

Vänliga hälsningar Norrmalms stadsdelsnämnd.”

Är det ett skämt?

Meddelandet har skapat förvirring, inte minst bland grannarna i området.

– Man vet inte om det är ett skämt eller inte. Men högen ligger ju där. Och dessutom är det rejäla staket runt så det är mycket yta som går åt, säger Georg Rannberg som bor på gatan.

Han berättar att högen ställt till det för förbipasserande.

– Det är märkligt att man kan lämna efter sig högar lite här och där. Om det som står på skylten stämmer kan den ju ligga där hur länge som helst.

Enligt Kenneth Öster, gatuingenjör på Norrmalm, är det osannolikt att det är Norrmalms stadsdelsnämnd som står bakom meddelandet.

Grushög på Observatoriegatan

Högen ska bort

– Det är väldigt suspekt. Jag skulle tro att det är någon från allmänheten som tycker att högen legat där lite väl länge, säger han.

Vem som äger högen är ett mysterium. Enligt trafikkontoret har det inte skett något grävarbete i området. Men en sak är säker: högen ska bort.

– Det är inte tillåtet att lämna högar på stadens gator på det här sättet. Gruset kan användas för att kastas in i rutor eller stoppa upp vatten om det börjar regna. Dessutom påverkar det trivseln. Folk blir irriterade, säger Kenneth Öster.

Vet du mer om den mystiska grushögen? Kontakta oss!