ANNONS

Mystisk lammdöd på Uddby gård

I början av september hittade Martin Magnusson ett av sina lamm lemlästat i sin egen hage. Han misstänker att det slaktats på plats.  Foto: Martin Magnusson
I början av september hittade Martin Magnusson ett av sina lamm lemlästat i sin egen hage. Han misstänker att det slaktats på plats. Foto: Martin Magnusson
Det halvårsgamla lammet hittades lemlästat i en av Uddby gårds hagar.

De senaste tre veckorna har ytterligare två lamm försvunnit under oklara omständigheter.
ANNONS

Martin Magnusson, arrendator på Uddby gård fram till mars nästa år, trodde först att lammet, en ung bagge, hade dött av sig själv och att andra djur sedan varit framme och ätit av det.

– Jag tänkte att det förmodligen var en huggorm som varit framme, men så såg jag att revbenen på båda sidorna var borta och att det såg ut som om någon sågat bort dem, säger Martin Magnusson.

Eftersom han också nyligen blivit bestulen på två lamm började han fundera på om någon slaktat lammet på plats i hagen.

– Vi bor ju inte längre i huset och någon eller några har kanske upptäckt det. Det känns väldigt obehagligt om det skulle stämma. Det är ju inte därför man föder upp djur, säger han.

Det är dock långt ifrån säkert att lammet slaktats på plats i hagen. När Mitt i ber jägaren Jan Molander från Tyresö titta på bilden av det döda djuret tycker han att det är svårt att se om revbenen sågats av eller inte.

Hans gissning är att lammet dödats av en lösspringande hund eller möjligtvis ett lodjur som passerat förbi.

– Skadan på halsen tyder på det. Om en person varit ute efter kött är det märkligt att man lämnat några av revbenen och att man inte tagit låren, säger han.

Martin Magnusson säger att det förvisso hänt tidigare att lösspringande hundar tagit sig in till lammen. Men samtidigt tycker han att det är svårt att förklara varför två andra lamm så mystiskt försvunnit.

Förlusten av lammen är dock bara en av flera tråkiga händelser under sensommaren. Ensilagebalar har satts i brand, någon har varit inne hos hästarna och kastat in saker i en av boxarna. Martin Magnusson har också haft inbrott i verkstaden och köket.

ANNONS

– Det har egentligen varit mycket hela året. Vi får hoppas att det försvinner för nästa arrendators skull, säger han.

”Det känns väldigt obehagligt om det skulle stämma.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.