ANNONS

Mystiska cyklar placeras ut i staden

Hyrcyklar från EU-bikes.
Hundratals ljusgröna cyklar har placerats ut i staden.
Hundratals cyklar märkta EU-bike har under mystiska former börjat dyka upp på olika ställen i staden. Trafikkontoret känner till saken men verkar inte veta vilka som ligger bakom och hänvisar till polisen.
ANNONS

För ett par veckor sedan berättade Mitt i om hyrcykelföretaget Obike som klappat igen och lämnat hundratals cyklar efter sig.

Nu verkar ett nytt företag ha kommit till staden och placerat ut ytterligare hundratals cyklar – men ingen verkar veta vem som står bakom de ljusgröna tvåhjulingarna märkta ”EU-bike”.

Trafikkontoret hänvisar till polisen

I Facebook-trådar har det diskuterats både vilka som står bakom företaget och om det är verkligen är tillåtet att ställa ut hundratals cyklar på trottoarerna på det sätt som gjorts.

På trafikkontoret svarar pressavdelningen via mejl att man känner till de nya cyklarna.

– Cyklarna dök upp i början av augusti. Vi har inte haft någon kontakt med företaget. Vi uppmanar allmänheten att anmäla cyklar som står trafikfarligt eller hindrar framkomligheten i Tyck till-appen. Det gäller alla cyklar oavsett vem som är ägare till dem, skriver trafikkontoret i ett mejl.

Har EU-bikes tillåtelse att ställa ut cyklar på det sätt som gjorts?

– Det är en fråga för polisen. Stockholms stad är remissinstans i ärenden där offentlig plats ska användas med polistillstånd. Stockholms stad har inte mottagit någon remiss angående EU-bikes, skriver trafikkontoret.

ANNONS

Fortsättning lär följa…

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.