ANNONS

Mystiska mäklarskyltar vid sjukhusen

Bild på aktion mot privatiseringen
Är Danderyds sjukhus till salu?
Skiftets medlemmar som satte upp skyltarna.
Skiftets medlemmar som satte upp skyltarna.
På torsdagen dök det upp något som såg ut som mäklarskyltar vid flera olika sjukhus i länet. Skyltarna gav sken av att en "Starbrinks mäklarbyrå" satt ut sjukhusen till salu. Mitt i reder ut vad som hände.
ANNONS

Nej, landstingsrådet Anna Starbrink (L) har inte startat en mäklarbyrå. De till salu-skyltar som sattes upp vid Danderyds sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus på torsdagen var en del av en demonstration utförd av organisationen Skiftet.

– Vi gör den här aktionen i dag för att uppmärksamma de som besöker och jobbar på sjukhusen att det här är ett eventuellt hot mot välfärden och demokratin, säger Maria Henriksson, kontaktperson hos Skiftet.

Läs också: Arbetet med att privatisera ett sjukhus har börjat

Skiftet kallar sig för en folkrörelse för demokrati som värnar välfärd och miljö. Frågan om att privatisera ytterligare ett sjukhus i Stockholm har engagerat många av rörelsens aktiva.

– Vi hoppas att landstingsråden förstår att det är vädligt många som är oroliga för det här och att de kanske överväger besluten och talar med medborgarna, säger Maria Henriksson.

Läs också: SD kan rösta med Alliansen för ett privat sjukhus

När Mitt i Stockholm når hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) och frågar vad hon tycker att hennes namn används i en kampanj på detta sätt svarar hon med ro:

– Det är en del av demokratin. Det får man vara beredd på, säger Anna Starbrink (L) som påpekar att sjukhusen inte ska säljas.

– Vi vill upphandla driften. Sjukhusen är inte till salu, säger Starbrink (L).

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.