Mytisk vinterkonsert i hembygdsgården

Körmedlemmarna Tash, Kalle, Cheyenne, Felicia, Andreas och Staffan.
Körmedlemmarna Tash, Kalle, Cheyenne, Felicia, Andreas och Staffan.
Jesus, lucia och julbocken. I helgen träffas de i Kungsängens hembygdsgård för att välkomna december med en annorlunda vinterkonsert i folkmusikstil.

Folktro och religion samsas när manskören Dorka Forte och kvinnokören Valkyrie går samman och bjuder upp till sång och dans. På fredag och lördag går deras konsert Stjärnspelet av stapeln.

– Tänk dig ett julspel med Jesus i krubban och de tre vise männen, fast vi blandar upp det med folktro och folkmusik, säger Cheyenne Olander som är en av medlemmarna i kören.

Julbocken.

Det är körledaren Andreas Eriksson från Kungsängen som leder körerna och står bakom den gemensamma konserten Stjärnspelet där också folkmusiker är med.

– Det kommer dels bli klassisk julmusik i nya arrangemang och nyskrivet som Andreas har skrivit själv, säger Cheyenne Olander.

Hon utlovar också skådespel, dans och fika för den som vill – och spännande utklädnader.

– Jag har bland annat gjort en ganska häftig och lite läskig julbocksmask, säger Cheyenne Olander.

Konserten hålls både fredag 1 december och lördag 2 december. Kvällarna börjar klockan 18 med fika och levande musik. Själva konserten sätter igång klockan 19 och efteråt kan den som vill stanna på mer fika, mer musik och dans.