Välj ditt område

Naadam festival i Akalla

Nyheter Sedan Djingis Khans tid har Mongoliet firat sin nationaldag den 11 juli. I Stockholm firas det på lördag i Akalla.

Mongoliet erkändes som självständig nation från Kina den 11 juli 1921. Sedan dess är det en stor högtidsdag som firas med Nadaam festival i landet.

I Stockholm anordnas Naadam festivalen av Mongoliets ambassad tillsammans med mongoliska föreningar på lördag den 9 juli.

– Det kommer att vara uppträdanden och utställningar och alla är välkomna, säger Ariun Byambakhorloo på Mongoliets ambassad och berättar att de anordnat Nadaam festivalen sedan 2010.

Festivalen börjar med en öppningsceremoni klockan 12 på lördag och på programmet finns bland annat dans, wrestling, kläd- och konsttävling.

Klockan 19 avslutas festivalen med sång och dans.

– Festivalen brukar vara välbesökt och är helt gratis, säger Ariun Byambakhorloo som hoppas att många ska hitta till festivalen i år också.

Arrangörerna uppmanar besökarna att ta med filt, ”för att kunna sitta ner och njuta av fascinerande uppträdanden och festlig stämning.”

Naadam festivalen anordnas i Akalla by.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85