ANNONS

Nacka kan hyra in fler ordningsvakter

Fler ordningsvakter kan sättas in i Orminge centrum
Fler ordningsvakter kan sättas in i Orminge centrum
Nacka kommun kan komma att hyra in fler ordningsvakter till "särskilt utsatta platser".
ANNONS

En invånare i Boo skrev i början av februari till kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Mats Gerdau (M), och frågade om kommunen kommer att införa kommunala ordningsvakter i Boo. I sitt svar skriver Mats Gerdau att också han reagerat på uppgifterna om ”stök” i Orminge:

– Det är ju i först hand en fråga för polisen att vara synlig i området och agera trygghetsskapande på olika sätt. Eftersom vi tyvärr sett att staten minskat antalet poliser i Nacka de senaste åren, så har vi graderat upp de insatser kommunen kan stå för, skriver Gerdau.

Han nämner att moderaterna avsatt 15 miljoner kronor till ett trygghetspaket, pengar som bland annat gått till en utökning av den förebyggande ungdomsverksamheten Polarna och  trygghetsvärdar i Orminge:

– Vi kan också hyra in ordningsvakter till särskilt utsatta platser, det är möjligt att det behöver graderas upp ännu mer för att Nacka ska fortsätta vara en trygg kommun.

Gerdau skriver vidare att kommunen vill sätta upp bevakningskameror i Orminge centrum, men att det tar tid att få tillstånd till det.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.