ANNONS

Nacka ger ris och ros till bussändringar

Förändringarna i kollektivatrafiken får delvis godkänt av trafikföreträdarna i Nacka, men inte på alla punkter.
Förändringarna i kollektivatrafiken får delvis godkänt av trafikföreträdarna i Nacka, men inte på alla punkter.
Behåll busstrafiken på linje 445 som i dag. Förstärk busstrafiken på linje 469 till Jarlaberg. Utveckla busstrafiken till Älgö.
ANNONS

På flera punkter ger Nackas trafikföreträdare landstingets föreslagna ändringar i kollektivtrafiken 2016 och 2017 godkänt.

Bland annat ger kommunen grönt ljust till att linje 442 Slussen–Orminge får helgtrafik och att linje 442X får nya avgångar under eftermiddagar som enligt kommunen kan ge 15-minuterstrafik på sträckan.

Däremot framför trafikdirektören i Nacka kommun och kommunstyrelsens förste vice ordförande Gunilla Grudevall Sten (L), i ett yttrande till landstingets trafikförvaltning, att linje 445 Slussen–Insjön bör trafikeras som i dag och inte bara under rusningstrafik.

Nackas trafikföreträdare vill även att linje 469 till Jarlaberg förstärks, med motiveringen att många äldre bor i området.

Likaså måste busstrafiken till Älgö utvecklas eftersom kommundelen växer, tycker kommunens företrädare.

Trafikdirektören och trafikpolitikern vill även att turtätheten på pendelbåtslinjen till Nacka strand får fler avgångar, i dag är det enligt kommunen ofta fullt på båtarna, särskilt under morgnarna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.