ANNONS

Nacka drar sig ur slaget om Dramaten

Nacka är inte längre med i dragkampen om Dramatens lokaler.
Nacka är inte längre med i dragkampen om Dramatens lokaler.
Nacka tröttnade till slut på de långdragna förhandlingarna om vilken kommun som skulle få ett kulturellt tillskott i form av Operans och Dramatens ny lokaler och drog sig ur. Nu återstår bara Järfälla, Sundbyberg eller Huddinge som spekulanter.
ANNONS

Till slut pallade inte Nacka mer. Redan i juni förra året stod det klart att en av de fyra kommunerna Nacka, Järfälla, Huddinge och Sundbyberg skulle bli den plats dit Dramaten och Operan flyttar en scen, verkstäder och ateljéer när de de växer ur de befintliga lokalerna i Nacka 2021.

Till julen skulle beskedet komma om vilken kommun som fick det kulturella dragplåstret och samtliga har lagt ner mer eller mindre tid, pengar och engagemang för att locka kulturen till sina respektive områden.

Beslutet har skjutits upp gång på gång och ett år senare svävar kommunerna fortsatt i ovisshet.

Efter ytterligare ett besked om att beslutet skulle dra ut på tiden gick Nacka i fredags ut med att de inte längre tänker delta i samtalen kring Dramatens och Operans nya lokaler.

”Vi kan inte vänta hur länge som helst, jag tycker ärligt talat att det är lite respektlöst”

Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande Nacka

– Vi kan inte vänta hur länge som helst, jag tycker ärligt talat att det är lite respektlöst, även mot de andra kommunerna. Vi lämnade bud i juni förra året och de lovade besked till jul, sen sköt de upp det till efter årsskiftet, sedan sportlovet och sedan påsklovet och där någonstans så vi att vi kan inte vänta längre, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

På den tilltänkta platsen kan enligt honom inte längre reserveras utan att något besked kommer.

ANNONS

– Det senaste var att de skulle återkomma i augusti, men då kunde de inte säga om det var något definitivt beslut eller inte. Vi måste gå vidare och bygga vår stad och tunnelbana och inte låta mark bara stå och vänta på dem, säger Mats Gerdau (M).

Lokaltidningen Mitt i söker Operan och Dramaten för en kommentar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.