ANNONS

Nackabo dömd för tortyrliknande misshandel av sambo

Kvinnomisshandel.
Kvinnan utsattes för upprepad misshandel av sin våldsamma sambo i parets lägenhet i Nacka. Bilden är en genrebild.
Han slog av sin sambos arm med en stekpanna, misshandlade henne med ett aluminiumrör och stack henne med kniv.
Nacka tingsrätt, som jämförde misshandeln med tortyr, har nu dömt den 35-årige Nackabon till åtta års fängelse.
ANNONS

Enligt domen i Nacka tingsrätt misshandlade mannen sin sambo redan 2017. Men det skulle dröja till september i år innan han greps.

I parets lägenhet i Nacka hade han då, enligt domen, tvingat sambon att klä av sig naken. Därefter slog han henne med ett bälte och ett aluminiumrör – och stack henne med kniv.

Till sist blev 35-åringen orolig för om hon skulle överleva. Med en påhittad förklaring om att hon ramlat baklänges i en trappa när hon bar på verktygslådor, tog han med henne till sjukhus. Personal larmade dock polisen och efter det började kvinnan själv berätta om vad som hänt.

Tingsrätten jämförde med tortyr

I torsdags meddelade Nacka tingsrätt sin dom. Domstolen liknade händelsen i september vid tortyr och bedömde den som synnerligen grov misshandel. 35-åringen dömdes också för fyra fall av grov misshandel, bland annat för att ha slagit sambon med en stekpanna så att hon fick en fraktur på armen.

Han dömdes även för ha tvingat sambon skriva ett självmordsbrev och hotat tända eld på henne. Det bedömdes av tingsrätten som grovt olaga hot.

Förnekade det mesta

35-åringen erkände misshandeln med bälte och aluminiumrör men nekade till övriga anklagelser. Han hävdade att sambon led av självskadebeteende.

Den förklaringen fick mothugg av rättsläkaren som undersökte kvinnan. Enligt henne var skadorna ”bland de mest omfattande hon sett” och hon såg det som osannolikt att de skulle vara självförvållade.

I domen skrev Nacka tingsrätt också att kvinnans berättelse var trovärdig och detaljrik medan mannens kändes långsökt.

Mannen dömdes till åtta års fängelse. Han ska också betala ett stort skadestånd till kvinnan.

ANNONS