Förra våren berättade dåvarande migrationsminister Maria Malmer Stenergard för Mitt i att hon och familjen hade flyttat från Skåne till Kvarnholmen.

– Jag har pendlat sedan barnen var väldigt små och nu inser jag att jag kanske inte har så många år innan den äldsta flyger ut. I kombination med det nya uppdraget jag har i regeringen som betyder betydligt mer närvaro i Stockholm kände jag det var bäst för familjen och rätt steg att ta nu, sa hon då.

Varför just Nacka?

– Kvarnholmen där vi bor nu har den perfekta kombinationen av att vara nära stan och ändå nära naturen och vattnet. Vi både i Åhus tidigare som är en kustby i östra Skåne så jag har svårt att tänka mig att bo långt ifrån havet. Sedan tycker jag att det verkar vara en väldigt välskött kommun.

Varför just Kvarnholmen?

– Vi tittade runt lite. Just närheten till vattnet och den häftiga historien. Gamla och nya byggnader och grönt. Kvarnen, hela KF:s verksamhet och att man har bevarat de gamla arbetarbostäderna.

Ukraina högst prioriterat

Nu lämnar hon alltså posten som migrationsminister för att bli utrikesminister.

”Jag kommer arbeta hårt för våra prioriteringar på det utrikespolitiska området, där stödet till Ukraina under de kommande åren alltjämt står överst. Parallellt fortsätter arbetet med Sveriges integrering i NATO, och med att stärka samarbetet i Norden, Baltikum och vårt övriga närområde”, skriver hon på Facebook.

Tackar Billström

Hon tackar sin företrädare Tobias Billström.

”På ett personligt plan vill jag också rikta ett varmt tack till Tobias för hans enastående arbete men också för all stöttning som jag fått genom åren - från MUF Skåne till riksdagen och regeringen. Det ska bli spännande att följa den fortsatta resan - vart den än bär!”