ANNONS

Nackaföretaget hjälper kockar att klara coronakrisen

Hoodifood
Hoodifood drivs av Nackaborna Johan Carlsson, Johan Fors och Bella Daniels Carlsson.
Restaurangbranschen är i kris.
Men för Nackaföretaget Hoodifood, som erbjuder hemlagad hämtmat, är det precis tvärt om.
– Vi har fått ett 100-tal förfrågningar från kockar som vill jobba hos oss, säger köksmästare Johan Fors.
ANNONS

I coronatider är det glest mellan gästerna på de flesta av Nackas restauranger. En hel bransch slåss för sin överlevnad.

– Jag har jobbat hela min karriär inom restaurang och de senaste veckorna har jag pratat med många gamla kolleger som är helt förtvivlade. Vänner vars livsverk har raserats och anställda med bra jobb på som nu blir arbetslösa, säger Johan Fors, köksmästare på Nackaföretaget Hoodifood.

En framgångssaga mitt i krisen

För Hoodifood är läget ett helt annat. Företaget erbjuder hemleverans eller avhämtning av mat , lagad i hemmakök av professionella kockar. För dem har coronakrisen inneburit en plötsligt stegring av efterfrågan.

– Vår ursprungsidé är att det är för ont om hämtmat i förorterna. Nu när restaurangerna krisar har effekten blivit att folk vill stötta genom att hämta mat. Men de vet inte alltid var och då har vi fått fler förfrågningar, säger Johan Fors.

Vi har lagt till luncher som vi kör ut. Det har vi aldrig haft tidigare

Johan Fors, köksmästare

Från att mest ha satsat på fredagsmiddagar och catering, levererar Hoodifoods kockar nu mat dagligen.

– Vi har lagt till luncher som vi kör ut, det har vi aldrig haft tidigare, konstaterar Johan Fors.

Johan Fors, Hoodifood

Johans Fors är Hoodifoods köksmästare. Foto: Hans Carlén, Bsmart

ANNONS

Höll digital jobbintervju med 28 kockar

Samtidigt står arbetslösa kockar i kö för att få bli en del av Hoodifoods nätverk.

– Det började förra måndagen när de första varslen började komma. Sedan dess har vi fått i ett 100-tal förfrågningar. Alla som söker  är yrkeskockar. Det är från Sigtuna och Åkersberga till Huddinge och Tyresö, berättar Johan Fors

Hoodifood kämpar nu med att få ut så många som möjligt i arbete. På tisdagen hade vd Johan Carlsson ett Google Hangouts-möte med 28 arbetssökande.

– Vi hoppas få ut de första i nästa vecka. Först måste de gå igenom vårt kontrollprogram, berättar Johan Carlsson.

stötta nacka

Vill du tipsa om någon som gör en god insats eller har tagit ett bra initiativ? Tipsa på nacka@mitti.se

Företaget räknar med att ta in cirka 50 kockar. Det skulle i så fall innebära mer än en fördubbling jämfört med i dag.

Samarbetar med lokala restauranger

Hoodifood har också inlett samarbete med flera restauranger i Nacka som nu kan sälja hämtmat via företagets sajt.

– Vi har byggt om vår plattform så att restaurangerna kan lägga upp sina menyer. Det är väldigt få restauranger som har en bra digital närvaro, säger Johans Fors.

Vad tänker ni om att det är corona som har gett er vind i ryggen?

– Det är synd att det är något sånt krävs. Men för oss har det blivit en möjlighet att driva på utvecklingen. Vi har både efterfrågan på mat och ett stort utbud av arbetskraft. Vi kan hjälpa restauranger som har det tufft att få ut sin hämtmat och hjälpa kockar att få extrainkomster.

 

Fakta

Drivs av tre Nackabor

Hoodifood är ett nätverk av kockar som lagar mat från sina hemmakök.

Kunderna kan söka på område, välja kock och maträtt samt hemleverans eller avhämtning.

Företaget startade 2015 och drivs av paret  Johan Carlsson (vd) och Bella Daniels Carlsson, Skuru, tillsammans med köksmästare Johan Fors, Lännersta.

 

 

Källa: Hoodifood
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.