ANNONS

Nackaläkare får Ivo-kritik för operation

Ivo har sedan tidigare begärt att läkarens legitimation ska dras in
Ivo har sedan tidigare begärt att läkarens legitimation ska dras in
Den läkare som sedan tidigare dragit på sig flera klagomål från patienter för plastikoperationer, får kritik av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, för brister vid en operation.
ANNONS

Enligt Ivo har läkaren inte utfört operationen i linje med vetenskap och beprövad erfarenhet.

En kvinna opererade 2016 sin näsa på Nackakliniken, i dag Luna Solution AB. Efter ingreppet fick kvinnan andningsbesvär.

Läkaren skriver i ett yttrande till Ivo att kvinnan utvecklat mer ärrvävnad i näsan efter operationen än normalt och att han erbjudit kompletterande kirurgi för att åtgärda problemet vilket kvinnan avböjt.

Gunnar Kratz, professor i plastikkirurgi och ledamot i Socialstyrelsens vetenskapliga råd, har yttrat sig om anmälan. Enligt Gunnar Kratz har  läkaren inte haft ”adekvat kunskap” kring de utförda ingreppen för att kunna utföra dem på ett säkert sätt.

Ivo delar professorns uppfattning och kritiserar läkaren för att brustit i sin handläggning av patienten. Ivo har sedan tidigare begärt att Hälso- och sjukvårdsnämnden ska dra in läkarens läkarlegitimation. Hälso- och sjukvårdsnämnden har ännu inte fattat beslut i frågan.

Mitt i har försökt att nå läkaren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.