Nackapolisen efterlyser fler tips i TV4

Polisen i Nacka kommer att vädja om tips i programmet Krimkvarten med Hasse Aro.
Polisen i Nacka kommer att vädja om tips i programmet Krimkvarten med Hasse Aro.
Tidigare i år blev en 8-årig pojke rånad på sin mobil när han var på väg hem från skolan i Nacka. Polisen har fortfarande inte mycket att gå på i fallet. I morgon är utredaren Markus Warneby med i Krimkvarten i TV4:s Nyhetsmorgon för att vädja till allmänheten om mer tips.

Mitt i Nacka rapporterade i mitten av januari om den 8-åring som ska ha blivit rånad av fem stycken maskerade äldre killar. Han var på väg hem från skolan. De maskerade killarna hotade pojken med kniv och rånade honom på hans mobiltelefon. Johanna Rejdemo Storbjörk är åklagare och förundersökningsledare.

– Normalt kliver en åklagare in i bilden när det finns en misstänkt, men då det rör sig om en så ung målägande som nu har jag kopplats in tidigare, säger hon.

Har någon frihetsberövats?

– Nej, än så länge har vi inte någon som är skäligen misstänkt för brott.

Polisen letar fortfarande efter de som rånade pojken. Man har kollat om det finns kameror i närheten av brottet och knackat dörr i området för att se om någon har sett eller hört någonting.

– Det finns inga kameror i närheten där 8-åringen blev rånad, dörrknackningen har inte givit någonting. Det som vi fick in tips på, var när polisen gick ut på sin Facebooksida och bad om hjälp. Men de tipsen som vi fick in har inte lett till någonting heller, säger Johanna Rejdemo Storbjörk.

Krimkvarten med Hasse Aro

Polisen har även gått vidare med att analysera SL:s rutiner, vilka bussar som körde då och annan kommunaltrafik, för att se om någon person har åkt kommunalt i närheten av rånet. Imorgon ska utredaren i fallet, Marcus Warneby, vara med i Nyhetsmorgon i TV4.

– Vi har börjat kolla om någon har registrerat sitt SL-kort kring den tidpunkten när rånet skedde. För att få in fler tips från allmänheten ska Marcus Warneby vara med i Krimkvarten med Hasse Aro. Vi hoppas att det ska leda till en öppning, säger åklagaren.

Nacka kommun har tidigare sagt att de ska ansöka om kameraövervakning vid flera platser i Nacka.