Min lokala hjälte

Nackapolisen tar emot vapen

NACKA Det går nu att lämna in vapen till poliskontoret i Nacka strand. Detta med anledning av vapenamnestin som pågår fram till den 31 maj. Personer som har olagliga vapen kan lämna in dem till närmaste polisstation – utan att riskera att bli åtalade för vapenbrott.

I en tidigare publicerad notis stod det att det inte går att lämna vapen till Nackapolisen. Detta stämmer alltså inte – amnestin stängde endast tillfälligt mellan den 2 och 4 mars.

Fakta

Varför lämnar du Centerpartiet?

– För att det har varit allt för många personliga kontroverser inom partiet och för lite fokus på politiken. Det finns inga slitningar på ett politiskt plan, utan det är vissa medlemmar som inte kan samarbeta. Kontroverserna har sedan pågått även efter valet. Partiets nya idéprogram var droppen som fick bägaren att rinna över – det innehåller en massa tokigheter, som att ta bort skolplikten till exempel.

Ska du sitta kvar som ledamot i kommunfullmäktige?

– Ja. Jag tror att jag kan lägga fram den politik jag vill föra i ett annat parti – för jag kommer att välja ett. Det lutar åt något borgerligt parti, men jag har inte bestämt mig än, alla har fördelar och nackdelar.

Vilka frågor vill du satsa på?

– Jag vill satsa på skolan och fler lärare. Alla elever ska gå ut med godkända grundskolebetyg. Sedan tycker jag att kommunalskatten är alldeles för hög.