”Någon ville döda min hund”

Maries hund nosade fram en falukorvsbit med glasbitar i på promenaden i Alvik.
Maries hund nosade fram en falukorvsbit med glasbitar i på promenaden i Alvik.
Marie Lundgrens hund Vinsthon var nära att sätta en bit falukorv fullproppad med vassa glasskivor i halsen.
Något hade slängt ut korven där många rastar sina hundar i Alvik.
I ett uppmärksammat facebookinlägg som delats av tusentals varnar nu Marie andra hundägare.

När Marie Lundgren var ute och rastade hunden Vinsthon i Alvik i går väntade en otrevlig överraskning i ett litet skogsparti.

Vinsthon, en staffeblandras som adopterats av Marie från Hundar utan hem, fick vittring på något bland löven intill gångvägen. En falukorvsbit, fullproppad med vassa glasbitar, skulle det visa sig.

– Jag ser det Vinsthon ser. Men Vinsthon har bättre luktsinne än jag och har redan en plan på att svälja den där korvbiten. Som tur är är Vinsthon en sån där hund som låter matte öppna upp munnen på honom och plocka ut godsaker lite hur som helst. Det är inte alla hundar som tillåter det. Speciellt inte när det är något så gott som falukorv, säger Marie Lundgren när hon berättar om händelsen.

 

Marie lyckades få ut korvbiten ur Vinsthons mun, men skar sig själv blodig på glasskivorna. Efter händelsen skrev hon ett uppmärksammat facebookinlägg för att varna andra hundägare. Inlägget har i skrivande stund delats över 8 000 gånger.

– I en perfekt värld skall vi hundägare kunna gå våra promenader utan att oroa oss för att våra hundar får i sig glas eller gift. Nu är det inte så. Flera, för mig okända, oroliga människor har hört av sig och berättat att de nu kommer använda munkorg på sina hundar, säger Marie.

Men det uppmärksammade inlägget skulle också få en oönskad effekt. En hätsk debatt uppstod i kommentarsfältet, något Marie själv tar avstånd från.

– Jag ville påvisa att det just nu finns en ensam galning som fyller sin fritid med hat och illvilja och som just nu befinner sig i Alvik. Jag ville INTE att mitt inlägg skulle användas som underlag för ännu en trist och omänsklig diskussion angående varken invandring eller religion. Jag blev ledsen och uppgiven när jag läste en del av de kommentarer som urartade. Allt jag ville var att dela med mig av detta hemska och varna andra. Inte skapa ännu en plattform för hat.