Min lokala hjälte

”Någon gång måste de åka fast”

Dagen efter skadegörelsen mot Arameiska Syrianska förening i Norsborg har föreningens lokal varit öppen som vanligt.

- De kan inte tysta Botkyrkas eller Norsborgs invånare med sådana här dumheter, säger Sami Rhawi, ordförande i föreningen

I går morse möttes medlemmar i Arameiska Syrianska föreningen av något som liknande skadegörelse mot deras lokal. Fönster var krossade, inredningen förstörd och elementen hade gått sönder vilket medförde en mindre översvämning.

– Vi känner oss inte bekväma efter det här, vi har inte förtjänat det här. Vi försöker förbättra saker och ting, säger ordförande i föreningen Sami Rhawi om händelsen.

Under dagen har de hållit lokalen öppen. Medlemmar har städat. Rörmockare kommer för att laga elementen och nya glas ska sättas upp. Ingen skadades. Sami Rhawi menar att något måste göras åt problemen i centrum och han upplever arbetet med andra aktörer positivt.

– Samarbete med polis, kommun och föreningar runtomkring är jättebra. Det är jätteroligt att vara ordförande nu för det händer saker och man får respons från olika håll, säger han men tillägger att händelsen förstör stämningen i området. Nu hoppas han att de skyldiga åker fast.

– De kan inte tysta Botkyrkas eller Norsborgs invånare med sådana här dumheter. Vi vill att det här ska redas ut. Någon gång måste de åka fast.

Polisens tekniker har varit på plats och polisen inväntar resultatet från den tekniska undersökningen.

– När vi kom fram konstaterade vi att det varit omfattande skadegörelse, krossade fönster och det var skadegörelse inne i lokalen. Vi väntar till teknikerna sagt sitt, säger Lars Byström presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Händelsen är anmäld och brottsrubriceringen rör allmänfarlig ödeläggelse.

– Ingen är skäligen misstänkt, sedan har man hållit ett antal förhör och man försöker fånga upp vittnen för någon måste ju har hört något, det gäller för oss att få tag i någon snabbt innan man glömmer.