Populär jobbmässa växer och flyttar

Brevbärare, målare eller ekonomiassistent. Det är några av yrkena som företag söker efter på Botkyrka kommuns jobbmässa.

Rekryteringsmässan äger rum på torsdag vid Hallunda Folkets hus. Tanken är att Botkyrkabor ska få möjlighet att träffa olika arbetsgivare på ett och samma ställe i sin egen kommun och kunna söka lediga tjänster direkt på plats.

– Mässan vänder sig i första hand till Botkyrkabor men det är en öppen mässa så alla är välkomna, säger Jim Dömstedt, arbetsgivarekoordinator vid Botkyrka kommun.

Rekryteringsmässan har ägt rum sedan 2009 i sin nuvarande form och arrangeras i ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen i Hallunda och Vägledning och kompetens Botkyrka. Tidigare mässor har arrangerats i Tumba men eftersom den var populär och välbesökt har de nu valt att flytta mässan till en större lokal.

– Runt 800 kom förra året. Det blev för trångt hos oss helt enkelt och arbetsgivarna tyckte att det var bättre att ha mässan i ett stort rum där det går att ha större översyn av vilka företag som är där, säger Jim Dömstedt.

Under dagen kommer flera företag som söker personer till olika tjänster att finnas på plats för att träffa arbetssökande.

– Vi brukar bjuda in företag från hela Stockholms län och vi räknar med att ungefär 20 dyker upp, säger Jim Dömstedt.

Drygt 5 000 personer i Botkyrka är arbetslösa i program med aktivitetsstöd och ungefär 3 000 är öppet arbetslösa.

– Mellan 60 till 80 tjänster tillsattes efter mässan förra året och där har siffran legat de senaste åren, säger Jim Dömstedt.

Fakta

Några jobb som ska tillsättas

Brevbärare

Videokodare

Kundtjänstpersonal

Ekonomiassistenter

Administrativ personal

Mekaniker

Ledsagare

Kock

Skolmålsbiträden

Lågstadielärare

Målare

Lagerarbetare