Nälstabor överklagar p-förbuden

P-kaos i Nälsta.
P-kaos i Nälsta.
Grannarna överklagar.
Grannarna överklagar.

Nya parkeringsförbud har väckt ilska hos många bilister.

Argast har grannarna i Nälsta blivit. De ska nu både överklaga beslutet och starta en namninsamling i protest.

– De har inte tänkt igenom det här, säger Lotta Rosenlind.

Den senaste månaden har många gator i Hässelby-Vällingby fått nya parkeringsregler. Lokaltidningen Mitt har fått in många reaktioner från arga bilister som numera inte hittar någon plats på sin egen gata.

Grannarna på Dalkärrsleden i Nälsta har reagerat starkast. Nu tvingas flera parkera i sina trädgårdar.

– Det finns ingen gästparkering och uppfarterna är för korta så bilen hamnar på trottoaren, säger Lotta Rosenlind.

Tillsammans ska grannarna överklaga stadens beslut om p-förbuden. De har också startat en namninsamling som ytterligare ska pressa politikerna att ta tillbaka sitt beslut. Insamlingen och överklagan ska grannarna presentera på stadsdelsnämndens möte på torsdag.

Tidigare hade gatan parkeringsförbud på ena sidan under vinterhalvåret. Nu ska förbudet råda året runt och varje tisdag mellan 8 och 16 är det parkeringsförbud på andra sidan. Den här modellen gäller samtliga gator i hela ytterstaden. Beslutet om reglerna togs redan år 2012, men har införts först nu i flera delar av stadsdelsområdet.

– Det är något slags rättvisebeslut, de har inte ens tittat på hur byggnationen ser ut i de olika områdena. Det är idioti, säger Lotta Rosenlind.

Hon tycker att det faktum att gatan har radhus, med fler hushåll på mindre yta jämfört med många villaområden, borde ha påverkat vid beslutet.

– Dessutom har vi inte samma möjlighet att åka kommunalt som de som bor närmare stan, säger Linda Rosenlind.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) menar att beslutet om reglerna i ytterstaden syftar till att förbättra framkomligheten.

Vart ska bilarna ta vägen?

– Fastighetsägarna ska lösa det inom fastigheten, säger Daniel Helldén.