Samlade underskrifter för tiggeriförbud – misstänks ha äggats

namninsamling tigger ägg kastade kallhälls centrum ofredande
En anmälan om ofredande är upprättad.
När en man stod och samlade in underskrifter för ett förbud mot tiggeri dök plötsligt en maskerad man upp och började kasta ägg. Detta enligt en polisanmälan om ofredande.

I Järfälla pågår just nu en kampanj för att samla in namnunderskrifter för ett tiggeriförbud. Om man lyckas samla in tillräckligt många underskrifter måste kommunfullmäktige lyfta frågan.

En man stod under lördagen i Kallhälls centrum och deltog i insamlingen. En annan person ska då ha dykt upp och börjat kasta ägg mot mannen.

– Det ska ha varit en man som haft någon typ av maskering. Vilken typ av maskering framgår inte, säger kommunpolis Magnus Nilsson.

Låg prioritet hos polisen

Det är knapphändig information om händelsen och samtliga uppgifter kommer från en polisanmälan om ofredande som upprättats.

Under lördagen fick polisen också in ett telefonsamtal från en person som vittnade om att en person sprang omkring i Kallhälls centrum och kastade ägg på personal som jobbade på en byggarbetsplats. Inringaren nämnde inget om någon namninsamling och det är oklart om händelserna hänger samman.

Nu ska polisens förundersökningsledare bedöma om det finns förutsättningar för att driva utredningen om ofredande vidare.

– Det jag kan säga är väl att det här inte är något högprioriterat ärende. Det är som på ett sjukhus: kommer man in med en stukad fot så kommer den med hjärtinfarkt gå före, säger Magnus Nilsson.