ANNONS

Nära 1000 nya bostäder på gång i Värmdö

I onsdags beslutade Värmdö kommun att gå vidare med planer på att bygga fler bostäder. Totalt handlar det om 975 stycken.
ANNONS

Östra Charlottendal, Torsby, Stavsnäs vinterhamn och kvarteret Stallet i Fabriksstaden i Gustavsberg är områdena där bostäderna kan byggas, och eftersom att alla partier är överens så kan planerna bli verklighet.

– Vi fattar bättre beslut för hela Värmdö när vi gör det tillsammans. Bostadsbristen är en av regionens största utmaningar och gemensamma lösningar är ett framgångsrecept, säger Mikael Lindström (S), oppositionsråd.

Samtidigt som man planerar för hyresbostäder i Lappmarken/Östra Charlottendal så finns förslag att göra naturreservat vid Knuts hav.

– Det är nödvändigt att kunna planera för både bostäder och bevarad natur i vår storstadsnära skärgårdsmiljö, säger Mikael Lindström.

Fakta

Stavsnäs vinterhamn (120 bostäder), Torsby (30 st) och kvarteret Stallet (25 st) i Fabriksstaden i Gustavsberg. Området i Torsby är en före detta handelsträdgård med ett befintligt bostadshus.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.