ANNONS

Nära att träffas av flygande sten på lekplatsen

Erik Söderman med sonen Isak, 16 månader.
Erik Söderman med sonen Isak, 16 månader.
Staketet gick sönder och böjdes när sprängstenen, som syns allra längst ned i bilden, kom farande.
Staketet gick sönder och böjdes när sprängstenen, som syns allra längst ned i bilden, kom farande.
Sprängstenen.
Sprängstenen.
Erik Söderman och hans son Isak, 16 månader, var på lekplatsen i Mariehäll när en stor sten kom flygande. Stenen landade bara några meter ifrån dem och krossade staketet.

– Den hade kunnat döda vem som helst, säger Erik som är övertygad om att det var en sprängsten.
ANNONS

Det var i tisdags som Erik och Isak Söderman var på lekplatsen vid korsningen Kratsbodavägen/Alpvägen i Mariehäll. Plötsligt kom en stenbumling flygande.

– Det rasade in en stor sten som krossade ena planket till lekplatsen, berättar Erik.

Enligt honom kom stenen från Einar Mattssons byggarbetsplats där man nu spränger inför bygget av 109 lägenheter på Bälstavägen.

– Det kan inte vara okej, man måste väl anpassa sprängkraften eller metod för att detta inte ska hända, säger Erik.

Han har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket och polisen. Erik menar att det skulle vara förenat med livsfara att bli träffad av en sådan här sten.

– Vilken människa som helst, liten som stor, hade kunnat dödas av den stenen.

Per Jutner, vd på Einar Mattsson projekt AB och ansvarig för projektet, tycker att det låter mycket allvarligt men samtidigt osannolikt att stenen har flugit så pass långt. Han vill också påpeka att det finns andra byggarbeten i närheten. Samtidigt berättar han att sprängföretaget hade en felsprängning där stenar flög för långt vid samma dag och vid samma tid.

– Det rapporterades i onsdags och har också rapporterats till arbetsmiljöverket, säger Per Jutner, som nu ska prata med sprängföretaget för att reda ut vad som hänt samt kontakta övriga byggherrar i området.

ANNONS