ANNONS

Närakut Sollentuna öppnar på onsdag

uteplats-sollentuna sjukhus
Även sjukhusets uteplatser har renoverats för patienter och besökare att ta del av.
Förseningarna har avlöst varandra, men nu öppnas äntligen nya Sollentuna sjukhus.
Det tas i bruk i etapper, men klart är att Närakut Sollentuna öppnar nu på onsdag, den 15 januari.
ANNONS

Totalrenoveringen av Sollentuna sjukhus påbörjades 2015 då all verksamhet flyttades ut. Enligt planen skulle nya Sollentuna sjukhus stått klart 2018, men bygget har försenats gång på gång.

Men nu är det alltså klart. Närakut Löwenströmska i Upplands Väsby stängde i lördags och slår upp portarna i Sollentuna sjukhus, på Nytorpsvägen 10, under namnet Närakut Sollentuna på onsdag.

De nya lokalerna är cirka 200 kvadratmeter större och närakuten kommer att ha öppet klockan 8–22. Den ska även kunna hantera lite mer avancerade fall då bland annat röntgen, labb och barnspecialister ska finnas i direkt anslutning till mottagningen.

Risk att geriatriken försenas

De geriatriska avdelningarna ska öppna i maj, men det finns risk att de försenas har Christoffer Bernsköld, enhetschef för allmänmedicin och geriatrik på hälso- och sjukvårdsförvaltningen, tidigare berättat för Lokaltidningen Mitt i.

– Capio vann nyligen upphandlingen, men en av de andra anbudsgivarna har överklagat, så det ska överprövas och det kan ju innebära att det försenas lite, sa han då.

Fullt i drift ska Sollentuna sjukhus bli ett modernt närsjukhus och specialistcentrum för geriatrik med cirka 230 vårdplatser.

ANNONS