Närgången bäver hälsade på elever i Täby

Bävern hälsade på Byängsskolan i Täby.
Bävern hälsade på Byängsskolan i Täby.
Bävern hälsade på Byängsskolan i Täby.
Bävern hälsade på Byängsskolan i Täby.
Bävern hälsade på Byängsskolan i Täby.
Bävern hälsade på Byängsskolan i Täby.
En närgången bäver strosade förbi Byängsskolan under morgonen, även polisen har fått in samtal om djuret.
– Det här är ett ärende som vi lämnar över med varm hand till kommunen, de kan vara lite vanskliga att hantera, säger Kjell Lindgren på polisens ledningscentral.

De senaste dagarna har flera Täbybor lyckats få syn på bäver som traskat runt bland bebyggelsen. Under morgonen tog en bäver en tur förbi Byängsskolan enligt ett vittne som ringt in till redaktionen.

– 07.58 fick vi in ett larm om att en person sett en bäver på en innergård på Marknadsvägen. Det här är ett ärende som vi lämnar över med varm hand till kommunen, de kan vara lite vanskliga att hantera, säger polisens presstalesperson Kjell Lindgren.

Flera bävrar?

Viltvårdaren Jan Ledberg har under veckan fått samtal om en bäver i Kyrkbyn och på Facebook har det rapporterats om en bäver vid Albert Målares väg som ska ha tagits om hand.

– Jag började få samtal från personer redan för två dagar sedan. Den bävern kom förmodligen från naturreservatet vid Täby prästgårds naturreservat och Prästsjön, säger viltvårdaren Jan Ledberg.

Men frågan är om det är en annan bäver som är uppe på land och promenerar nu. Den bäver som hälsade på vid Byängsskolan i morse kommer man låta vara.

– Vi kommer inte att göra ett dugg, de hittar till sjön på egen hand. Men vi håller koll på den, säger han.

”Det tog polisen 45 minuter att ta den eftersom de var rädda för den.”

Täby fick för två år sedan påhälsning av det fyrbenta däggdjuret, då på Turebergsvägen. Och för fyra år sedan ”fastnade” en bäver  i Löttingetunneln.

– Det tog polisen 45 minuter att ta den eftersom de var rädda för den, sa Jan Ledberg då.