Närmare 200 stockholmsresenärer i flygdrama

Passagerarflygplanet var på väg från Teneriffa till Arlanda när det tvingades nödlanda i franska Nantes. Ombord fanns 166 passagerare, flertalet från Stockholmsområdet.
Passagerarflygplanet var på väg från Teneriffa till Arlanda när det tvingades nödlanda i franska Nantes. Ombord fanns 166 passagerare, flertalet från Stockholmsområdet.
Ett passagerarplan med 166 personer ombord, varav flertalet från Stockholm, på väg från Teneriffa till Arlanda fick i söndags kväll nödlanda i franska Nantes när en av motorerna havererade.

– Det kom en blixtvåg från motorn, säger Christian Nissen, VD på Solresor. Sen har det hörts en smäll från motorn. Kaptenen försökte att stabilisera motorn men motorn började skaka.

Enligt de strikta regler flyget har fick kaptenen inte flyga vidare utan landade på närmaste flygplats, i det här fallet franska Nantes.

Ingen människa ska ha kommit skada.

– Ingen person skadad men det är alltid lite nervöst, säger Christian Nissen.

Av de 166 passagerarna var 149 personer gäster hos Solresor. Enligt Christian Nissen kommer ”sannolikt” flertalet av passagerarna från Stockholmsområdet.

– Som jag hört var passagerarna lite chockade. Det var någon som fick veta vad som hänt, och nån som hade sett det som hänt, säger Christian Nissen.

Passagerarna som alla evakuerades från flygplanet, en Boeing 737-800, fick ta in på hotell över natten.

Senare under måndagen väntas de flyga tillbaka till Stockholm.

Enligt Christian Nissen är orsaken till motorhaveriet ännu oklar.

Nissen har jobbat många år i resebranschen och har varit med om liknande händelser tidigare.

– Det händer men det är inte ofta. Man har check på flygplanen hela tiden, det är sällan det händer.